Veszprémi jégkrémgyár

A Veszprémi Algida Jégkrémgyár az Unilever egyik legmodernebb, stratégiai fontosságú jégkrémgyára a közép-kelet-európai régióban.

Veszprémi Jégkrémgyár

Tények

A Veszprémben készülő Carte d’Or, Magnum, Cornetto, Big Milk, Eisdessert és Cafe Zero termékeket Európa 20 országba, valamint Ausztráliába és Kanadába is szállítják.

A 211 főt foglalkoztató gyárban évente 75 millió liter jégkrém készül. A mintegy 5 milliárd eurós éves forgalommal rendelkező gyár Veszprém város önkormányzatával együttműködve aktívan részt vesz az iparterület fejlesztésében.

Beruházások

2012 tavaszán egy 2,2 milliárd forint összértékű beruházással – az Új Széchenyi Terv Közép-Dunántúli Operatív Program keretén belül – Európa egyik legkorszerűbb, nagy kapacitású hűtőházát építették meg Veszprémben. Az átalakítás során a csomagolóüzemet, az út- és parkolórendszert és a zöldfelületet is fejlesztették.

Veszprémi Jégkrémgyár

Fenntarthatóság

A 2012 tavaszán befejezett beruházás célja, az igénykiszolgálás és a folyamatok optimalizálása mellett, az ökológiai lábnyom csökkentése volt. Az átalakítással a gyár CO2 kibocsátása 10 százalékkal lett kevesebb. A hűtőházba és a kapcsolódó épületekbe szerelt automatikusan vezérelt LED világításnak köszönhetően az energiafelhasználás is csökkent.

Szatóri László„A környezettudatos szemléletmód elterjedése érdekében házon belül is elindítottunk egy programot. A folyamatos tájékoztatásnak köszönhetően dolgozóink már most sokkal jobban átlátják, hogy mire mennyi energiát fordítunk. Azt reméljük, hogy a munkatársainkból álló ‘zöld’ csapat tagjainak egyedi ötletei további megtakarításokat tesznek majd lehetővé. Ha sikerül ugyanis az energiafogyasztásunkat további 1 százalékkal csökkentenünk, az 27 ezer euró megtakarítást jelent évente.”

                                                                                      Szatóri László,

                                           az Unilever Veszprémi Algida Jégkrémgyárának igazgatója