Veszprémi jégkrémgyár

A Veszprémi Algida Jégkrémgyár az Unilever egyik legmodernebb, stratégiai fontosságú jégkrémgyára a közép-kelet-európai régióban.

Veszprémi Jégkrémgyár

Tények

A Panda Jégkrémüzem a Veszprém Megyei Tejipari Vállalat részeként, már a ’80-as évek elejétől működött. A gyárat az Unilever 1992-ben vásárolta meg. A 2008-ban indított háromütemű fejlesztési program részeként 2,2 milliárd forint összértékű beruházással a gyár korszerűsítése mellett új hűtőház is épült, amely jelenleg Európa egyik legkorszerűbb, nagy kapacitású hűtőháza. A jégkrémgyár korszerűsítési projektjét 2013-ban Greennovációs Nagydíjjal jutalmazták. A Veszprémi Jégkrémgyár az Unilever egyik legmodernebb, stratégiai fontosságú jégkrémgyára Magyarországon. A mintegy 5 milliárd eurós éves forgalommal rendelkező gyár Veszprém város önkormányzatával együttműködve aktívan részt vesz az iparterület fejlesztésében.

A gyár hasznos alapterülete 10 036 m². A hűtőház kapacitása 12 000 paletta. A 720 főt* (*állandó és ideiglenesen foglalkoztatott munkavállalók száma együttesen) foglalkoztató gyárban évente 70 millió liter jégkrém készül. A Veszprémi Jégkrémgyárban olyan híres márkák készülnek, mint a Magnum, vagy a Carte d’Or, az Eisdessert, a Cornetto, a King Cornetto, a BigMilk és a Cafe Zero. A Veszprémben készülő termékeket Európa 20 országába és Ausztráliába szállítják.

Beruházások

2011 és 2012 során egy 7,59 millió euró összértékű beruházás keretében – az Új Széchenyi Terv Közép-Dunántúli Operatív Program keretén belül – Európa egyik legkorszerűbb, 12 000 paletta kapacitású hűtőházát építették meg Veszprémben. Az átalakítás során a csomagolóüzemet, az út- és parkolórendszert és a zöldfelületet is fejlesztették.

Veszprémi Jégkrémgyár

Fenntarthatóság

Minden hazánkban forgalmazott Magnum jégkrémünkben felhasznált kakaó rendelkezik a Rainforest Alliance CertifiedTM igazolással.

Magyarországon 2013 végére mindhárom gyárunkban megszűnt a hulladéklerakás. Hazai gyárainkból és raktárainkból semmilyen hulladékot nem küldünk hulladéklerakóba.

A 2012 tavaszán befejezett beruházás célja, az igénykiszolgálás és a folyamatok optimalizálása mellett, az ökológiai lábnyom csökkentése volt. Az átalakítással a gyár CO2 kibocsátása 10 százalékkal lett kevesebb. A hűtőházba és a kapcsolódó épületekbe szerelt automatikusan vezérelt LED világításnak köszönhetően az energiafelhasználás is csökkent.