Toggle Keresés

  1. Kezdőlap
  2. ...
  3. Felelős termékfejlesztés
  4. Termék- és Környezetbiztonsági Központ

Termék- és Környezetbiztonsági Központ

A biztonság elengedhetetlen eleme egy vállalat sikeres és fenntartható működésének. Az Unilever komolyan veszi felelősségét a fogyasztóink, munkavállalóink és környezetünk megóvásáért.

Biztonság mindenek felett

A Termék- és Környezetbiztonsági Központ központi szerepet tölt be termékeink és folyamataink biztonságos mivoltának biztosításában. A biztonsággal kapcsolatos döntéseket az üzleti szempontoktól függetlenül hozzák meg.

A termék- és folyamatfejlesztés kezdeti szakaszában ellenőrizzük, hogy az új nyersanyagok, formulációk, módszerek biztonságosan használhatóak-e. Úgyszintén ellenőrizzük a termékcsomagolások, az elosztás, a promóciók biztonságosságát is. A biztonságra vonatkozó szabályzatunk minden termékünkre vonatkozik függetlenül attól, hogy hol gyártjuk azokat, vagy hol adjuk el.

Széles körű szakértői bázis

A Központ Colworth-ban található az Egyesült Királyságban és azért felelős, hogy felmérje a fogyasztóink, munkavállalóink és a környezetünk biztonságát veszélyeztető tényezőket a termékeink és a teljes szállítói láncban használt technológia esetében. Szakértőink között találhatók vegyészek, matematikusok, orvosok, mikrobiológusok, foglalkozásegészségügyi és munkabiztonsági szakemberek, toxikológusok.

Multidiszciplináris szakértő csapataink a kutatás-fejlesztési csapattal együttműködve dolgoznak azon, hogy már a termékfejlesztés és kutatás kezdeti fázisában az új termékösszetevők, technológiák és folyamatok, alkalmazási módok esetében figyelembe vegyék a biztonság legmagasabb szintű követelményét.

Együttműködés másokkal

Tudósaink a szabályzatok, jogszabályok előkészítőivel és más hatóságokkal is együttműködnek a biztonsággal kapcsolatos szabályozás fejlesztésében. Az Unilever más szervezetekkel, vállalatokkal és kereskedelmi egyesületekkel is dolgozik azon, hogy a tudományos eredmények felhasználásával a fogyasztók, munkavállalók és környezet biztonságával kapcsolatos szabályozásokat népszerűsítsék és azok minél magasabb szintű követelményeknek feleljenek meg.

Vissza az oldal tetejére