1. Kezdőlap
  2. ...
  3. Kutatás-fejlesztés az Unilevernél
  4. Az Unilever kutatás-fejlesztési központjai

Az Unilever kutatás-fejlesztési központjai

Az Unilevernek világszerte vannak kutatás-fejlesztési központjai, ami lehetővé teszi, hogy gyorsan reagálni tudjunk a változó fogyasztói igényekre, szokásokra, ízlésre és trendekre. Világszerte több mint 6.000 kutató, mérnök, séf és technikus dolgozik az Unilever kutatás-fejlesztési központjaiban annak érdekében, hogy mindenhol elégedettek legyenek fogyasztóink.

Kínától az Egyesült Államokig

Hat vezető kutató laboratóriumunk van, kettő Nagy-Britanniában (Colworth és Port Sunlight), egy Hollandiában (Vlaardingen), egy az Egyesült Államokban (Trumbull), egy Kínában (Sanghai) és egy Indiában (Bangalore).

Port Sunlight, Egyesült Királyság

Port Sunlight az Unilever Háztartás-vegyipari és Kozmetikai üzletágának kutatás-fejlesztési központja, ahol közel 750 kutató dolgozik olyan világhírű márkáinkon, mint a Dove, Rexona, Axe, Signal vagy Domestos. Munkatársaink célja, hogy a márkák fejlesztéséhez kapcsolódó legkülönbözőbb tudományágak (köztük például a fizika, biológia, kémia stb.) legújabb eredményeit összehangolja.

Ez a tevékenység évente több mint 100 szabadalmat, közel 140 publikációt és konferencia előadást eredményez. Kutatóink Port Sunlightban napi kapcsolatban állnak a világ többi táján dolgozó Unilever kollegákkal, így sikereink jó része is az Unilever kutató-fejlesztő központok együttműködésének eredményeként jön létre.


Colworth, Egyesült Királyság

Colworth-ban működő laboratóriumunk közel 600 alkalmazottat foglalkoztat, akik többek között növénytannal, sejt- és molekuláris biológiával, egészségpszichológiával, társadalom- és környezettudománnyal, valamint gépészettel foglalkoznak. Az információs rendszer fejlesztésével szakembereink világszerte meg tudják osztani kutatási eredményeiket a kollégáikkal, így hozzájárulnak olyan Unilever márkák sikeréhez, mint a Lipton, a Flora, a Magnum vagy a Cornetto.

Itt működik a Termék- és Környezetbiztonsági Központunk is (SEAC). A SEAC feladata annak biztosítása, hogy a termékek ártalmatlanságával és a környezetvédelemmel kapcsolatos döntések a kereskedelmi érdekektől függetlenül szülessenek meg. Minden termékünknek rendelkeznie kell az adott termék biztonságos használatát, ártalmatlanságát és fenntarthatóságát vizsgáló SEAC jóváhagyással, mely az első termékötlettől a végső piacra hozatalt megelőző értékelésig, majd az azt követő rendszeres vizsgálatig tart.

Vlaardingen, Hollandia

Közel 50 nemzet több, mint 900 szakemberét foglalkoztatja holland kutatóközpontunk, ahol a legkülönbözőbb területek kutatásával foglalkoznak, mint például a mikrobiológia, vagy a táplálkozás és az egészség kapcsolata. 

Munkájukkal olyan jól ismert márkáink fejlesztését támogatják, mint a Knorr, a Rama, a Flora, az Axe vagy a Dove. Vlaardingenben található az Unilever háztartás-vegyipari és kozmetikai üzletágának regionális fejlesztőközpontja, valamint európai Food Solutions Fejlesztő Központunk is, mely a világ egyik vezető élelmezéssel foglalkozó iparágát látja el termékekkel.

Vállalatunk 1956-ban hozta létre az Unilever Kutatói Díjat (Unilever Research Prize) annak érdekében, hogy erősítse az ipar és az egyetemek közötti együttműködést, valamint motiválja a hallgatókat a kitűnő eredményekre. A díjat minden évben egy-egy olyan végzős hallgató kapja meg – mind a 13 holland egyetemről –, aki kémia, biológia, gépészmérnök vagy társadalomtudomány szakon végezte tanulmányait.

Trumbull, Egyesült Államok

Trumbullban működő kutatóközpontunkban a sejt- és molekuláris biológiai kutatás mellett 400 kutató foglalkozik csomagolástervezéssel és annak mérnöki megvalósításával, valamint folyamattervezéssel, információ feldolgozással és irányítással.

Elsődleges feladatuk a bőr- és hajápolás, valamint a dezodorok egész világra kiterjedő kutatás-fejlesztése olyan kozmetikai márkáink számára, mint a Dove vagy az Axe. Ebben a kutatóközpontunkban rendelkezünk egy kísérleti üzemmel, ahol lehetőség van az ötletek megvalósíthatóságának tesztelésére, valamint egy vásárlást szimuláló környezettel, ahol fogyasztói teszteket végezhetünk és bemutatókat tarthatunk vevőinknek az új koncepciókról.

Bangalore, India

Közel 300 embert foglalkoztatunk Bangalore-ban működő kutatóközpontunkban, amely elsősorban a mikrobiológia, valamint a növényi- és a humánbiológia területére szakosodott. Szakembereink elsősorban az élelmiszerek és az italok kutatásával foglalkoznak a délkelet-ázsiai régió számára, de hozzájárulnak a Lipton és a Knorr márkák fejlesztéséhez is. Ugyanakkor a háztartás-vegyipari üzletág szempontjából fontos fejlesztéseket is végezek termékeinknél. Ilyen például az, hogy hogyan tudjuk minimalizálni a vízfogyasztást úgy, hogy közben nem kötünk kompromisszumot a tisztítás rovására. Egészségügyi és higiéniai programunk egyik fontos aspektusa, hogy a higiéniai előnyöket tolmácsoljuk kozmetikai és háztartás-vegyipari termékeinken keresztül valamint, hogy mindenkinek biztosítsuk a tiszta és biztonságos ivóvizet.

Sanghai, Kína

Az Unilever stratégiai fontosságú, sanghai-i kutatás-fejlesztési központjában 450 szakember szolgáltat különleges szaktudást a szintetikus kémia és a tradicionális kínai orvoslás területéről. Ezzel egy időben a vállalat globális erősségeit is beépíti a kínai termékbiztonság és fenntarthatóság kialakításába. Kutatóink főként a haj- és a bőrápolásra fókuszálva globális kutató-fejlesztő tevékenységet végeznek a Domestos, Dove, Hellmann’s, Knorr, Lipton, Magnum és Rexona márkáink számára.

Azzal pedig, hogy a vállalat több mint 50 millió fontot fektetett be kínai kutatóközpontjának fejlesztésébe az elmúlt években, az Unilever demonstrálja Kína növekvő fontosságú szerepébe vetett bizalmát.

Vissza az oldal tetejére