Toggle Keresés

  1. Kezdőlap
  2. ...
  3. Unilever Alapítvány
  4. Világélelmezési program: A táplálkozás javítása

Világélelmezési program: A táplálkozás javítása

Jelenleg közel 805 millió ember – minden kilencedik ember a bolygón – éhezik, és ez leginkább a gyermekeket sújtja.1

Míg a megfelelő táplálkozás hiányában a közösség lehetőségei korlátozottak, addig az éhezés nélküliség új lehetőségeket teremt, mivel a teher alól felszabaduló családok és közösségek saját jövőjükre koncentrálhatnak. Ezért indította el az ENSZ a Zero Hunger Challenge programot 2012-ben. Ez a globális kezdeményezés egy partnerség a magán- és a közszféra között, hogy megfelelő mértékű, megismételhető és fenntartható modellt hozzanak létre, egy éhezésmentes világ felépítéséhez.

Az Unilever Alapítvány együttműködik a Világélelmezési Programmal (WFP), a Home Grown Iskolai Étkeztetés program megvalósításán. A program segítséget nyújt a kistermelők számára, hogy növelhessék terményeik minőségét, mennyiségét, és a helyi iskolákkal, szoros együttműködésben fenntartható piacot hozzanak létre. Ezeket a helyben beszerzett élelmiszereket használhatják fel az iskolai étkeztetésben. Ez a gyermekeket arra ösztönzi, hogy iskolába járjanak, részt vegyenek az órákon, valamint a tanárok és a szülők is részt vehetnek az iskolai étkezési programokban.

Az Unilever 2007 óta több mint 26 millió dollárral támogatta a WFP programját. 2014-ben 9 milliónál is több iskolai étkezést biztosítottak olyan országokban, mint például Banglades, Indonézia, Kenya, Ecuador, Mianmar és a Fülöp-szigetek.


1 State of Food Insecurity in the World, FAO, 2014

Vissza az oldal tetejére