Milyen termékeket használhatsz, ha allergiás vagy az illatanyagokra?

Ha tudod, hogy melyik illatanyag-összetevőre vagy allergiás, tudunk mutatni olyan termékeket, amelyek megfelelőek lehetnek számodra.

Hogyan segítjük az allergiában szenvedőket

Ezen az oldalon mindent megtudhatsz a bőrallergiákról és arról, hogy hogyan találj olyan termékeket, amelyek megfelelhetnek Neked.

Egyes összetevők allergiás reakciót válthatnak ki néhány embernél és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legkisebb mennyiséget használjuk ezekből az összetevőkből. Egyes összetevők funkciójuk és a fogyasztók többségére gyakorolt jótékony hatásuk miatt túl fontosak ahhoz, hogy elhagyjuk őket.

Három dolog alapján döntjük el, hogy mi kerül termékeinkbe: mi az, amit az emberek szeretnének, a saját biztonsági ellenőrzéseink és azoknak az országoknak az előírásai, ahol termékeink piacra kerülnek.

Tudjuk, hogy az allergénekre vonatkozó információ fontos az emberek azon kis százalékának, akik érzékenyek lehetnek egyes összetevőkre. Ezért adunk világos információt arról, hogy mi van a termékeinkben.

Milyen termékeket használhatsz, ha allergiás vagy az illatanyagokra?

Néhány embernél allergiát válthatnak ki bizonyos illatanyag-összetevők. Ezért létrehoztunk egy adatbázist, hogy segítsen az embereknek olyan termékeket találni, amelyek megfelelőek lehetnek számukra.

Ha tudja, hogy melyik illatanyag-összetevőre allergiás, tudunk mutatni olyan termékeket, amelyek megfelelőek lehetnek Önnek. Ha több összetevőre is allergiás, kérjük ellenőrizze mindegyiket, amikor egy terméket megvizsgál. Mivel előfordulhat, hogy a boltokban elérhető termék összeállítása különböző, kérjük, hogy mindig olvassa el az összetevőkre vonatkozó információt a termékcsomagoláson is.

Az alábbi összetevőlista az Európában szabályozott illatallergéneket tartalmazza. Az illatallergéneket feltüntetjük termékeink összetevőlistáiban a csomagoláson - de most már a lenti eszközt is használhatod, hogy rákeress a termékekre.

Javasoljuk, hogy kérd szakember tanácsát, ha nem vagy biztos abban, hogy allergiás vagy-e valamely illatanyag-összetevőre.

Válassz egy illatanyag-összetevőt, amelyre allergiás vagy, és egy márkát, amelynél a fenti szűrőket szeretnéd használni.

No Results

Sajnos az Ön választása nem hozott eredményt

Próbálja meg újra a választásai módosítása után

Mondd el, mire vagy allergiás, és megmutatjuk, hogy mely termékek felelhetnek meg számodra. Ha egynél több összetevőre is allergiás vagy, kérjük ellenőrizd mindegyiket az adott termékben.

Keresőnk azokat az allergéneket tartalmazza, melyeket a bőrgyógyászok gyakran vizsgálnak a lehetséges allergiás betegeknél.

Mindent a bőrallergiáról háztartás-vegyipari és kozmetikai termékeink kapcsán

Immunrendszerünk úgy tart egészségesen minket, hogy felveszi a harcot a szervezetünkbe jutó káros dolgokkal - például baktériumokkal és vírusokkal. Az allergén egy olyan, általában ártalmatlan anyag, amelyre az immunrendszer mint fenyegetésre reagál. Általában találkozik néhányszor ezzel az anyaggal, mire az allergia kialakul. De ha ez egyszer megtörténik, az allergia általában egész életünk során megmarad.

Az allergiás bőrreakciók kialakulásához gyakran idő kell - általában 24-48 óra az allergénnel való érintkezés után. Talán már hallottad ezeket a kifejezéseket, hogy „késleltetett túlérzékenység”, „IV-es típusú allergia” vagy „kontakt allergia”. Az itt megtalálható legtöbb információ ezzel a fajta allergiával kapcsolatos, mert legtöbb termékünk valamilyen módon a bőrödhöz ér.

Két szakasz van:

  • Először a szervezet felismeri az allergént és érzékennyé válik rá. Ezen a ponton még nincsenek egyértelmű tünetek, de az immunrendszeredben bekövetkezett változás maradandó.
  • Ha elég nagy mennyiségű allergén érintkezik újra a bőröddel, megjelennek az allergiás reakció tünetei.

Az allergiás reakciók az allergénnel való érintkezés után 24-48 órával jelennek meg. Megjelenhet bőrpír vagy kiütés, duzzanat, hólyagképződés, a bőr nedvedzése vagy hegesedése és viszketés léphet fel. Ha allergiás vagy valamely összetevőre, akkor allergiás lehetsz hasonló dolgokra is. A bőrgyógyász meg tudja mondani, milyen más összetevőket szükséges még esetleg elkerülnöd.

Az olyan tünetek, mint a bőrpír, nem mindig allergia miatt alakulnak ki. Ha a bőr irritált, nagyon hasonlóan nézhet ki, mint allergiás reakció esetén. Gyakran bőrgyógyász tanácsára van szükség a pontos diagnózis felállításához. Irritált bőr esetén is tapasztalhatsz bőrpírt vagy kiütést, duzzanatot és viszketést. Ekkor is érezhetsz szorító érzést, fájdalmat, bizsergést vagy égető érzést. Mindez általában néhány órával a kiváltó ok után jelentkezik. Ezután bőröd kiszáradhat vagy berepedezhet.

De van egy nagy különbség a bőrirritáció és az allergiás reakció között: a bőrirritáció nem mindig jelentkezik újra, még akkor sem, ha ugyanazt a terméket ugyanazon a bőrfelületen használod. De ha egy összetevőre egyszer allergiás leszel, elég nagy mennyiség minden esetben ugyanúgy újra kiváltja az immunválaszt.

Sok allergén természetes módon is jelen van a mindennapi életben. A növényi allergének, mint a cserszömörce, vagy a fémek, mint a króm és nikkel jó példák erre. Egy friss tanulmány azt mutatta, hogy Európában az emberek nagyjából 14 százalékának nikkelallergiája van.

Ugyanebben a tanulmányban azt is kimutatták, hogy Európában az emberek kevesebb, mint 2 százaléka allergiás az illatanyagokban található összetevőkre. Néhányan allergiásak a tartósítószerekre és a hajfestékek összetevőire.

Használd a fent található szűrőt, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb termékeket.

Ha ráismersz a felsorolt tünetekre és úgy gondolod, hogy bőrallergiád van, konzultálj orvosoddal vagy egy bőrgyógyásszal. Hasznos lehet, ha listát készítesz az összes termékről, amelyet röviddel az allergiás reakció előtt használtál. Ha lehet, vidd el magddal a termékeket és a csomagolást, így az orvos megnézheti, mi van bennük.

A bőrgyógyász elvégez néhány vizsgálatot, hogy rájöjjön, mi a reakció oka. Megvizsgál és kérdéseket tesz fel tüneteiddel kapcsolatban, és arról, hogy mikor fordultak elő. Úgynevezett patch tesztet is végezhet, melynél tapaszokon az általad használt termékek vagy ezek speciális összetevői vannak.

Segíthetünk Neked és orvosodnak, hogy megtudd, mire vagy allergiás. Amellett, hogy tájékoztatást adunk arról, hogy mi van a termékeinkben, szívesen küldünk mintákat orvosodnak a patch teszthez is - csak jelezd kérésed ügyfélszolgálatunknak.

http://www.bad.org.uk/shared/get-file.ashx?id=113&itemtype=document

"Van néhány olyan illatanyag összetevő, amelyek bőrallergiát okozhatnak.

A Nemzetközi Illat Társaság (IFRA) szabályozza, hogy hogyan használjuk ezeket az összetevőket. Mi a Unilevernél megpróbálunk minél kevesebbet használni ezekből és kisebb mennyiségben alkalmazzuk őket, mint az iparági sztenderd. Európában megfelelünk az EU Kozmetikai Rendeletnek, amely felsorolja a 26 allergénnek minősülő illatösszetevőt. Ezeknek szerepelni kell az összetevőlistában a termék címkéjén vagy csomagolásán. Most pedig olyan adatbázist kínálunk, amely segít bárkinek, aki allergiás egy összetevőre, hogy a számára megfelelő terméket találhasson."

A tartósítószerek fontosak, mert azáltal, hogy megakadályozzák a baktériumok és a penészgombák szaporodását, biztosítják, hogy a termékek biztonságosan használhatóak legyenek a teljes szavatossági idő alatt. Csak akkor használunk tartósítószereket, amikor az feltétlenül szükséges, és mindig a lehető legkisebb mennyiségben. De ezek között is vannak olyan anyagok, melyekre néhányan allergiásak lehetnek.

Néhányan allergiásak a hajfestékekre. Ritka esetekben komoly orvosi kezelésre van szükségük egy reakció után. Ezért fontos, hogy teszteld a festéket 48 órával azelőtt, hogy befestenéd a hajad otthon vagy a fodrásznál, még akkor is, ha már többször használtad ugyanazt az árnyalatot korábban. Csak kenj egy kicsit a bőrödre és várj, hogy lásd, hogyan reagál.

Orvosi jogi nyilatkozat

Minden ezen a honlapon megtalálható tartalom (beleértve a szöveget, képeket vagy egyéb formátumot) csak tájékoztató jelleggel készült. A tartalom nem helyettesíti a szakszerű orvosi tanácsot, diagnózist vagy kezelést. Amennyiben egészségi állapotoddal kapcsolatban bármilyen kérdésed van, mindig kérj tanácsot orvosodtól vagy más képzett egészségügyi szakembertől. Soha ne hagyd figyelmen kívül a szakszerű orvosi tanácsot vagy ne várj annak kérésével amiatt, amit ezen a honlapon olvastál.

Vissza az oldal tetejére

KÖVESSEN MINKET

Mindig keressük a kapcsolatot azokkal, akiknek hasonlóan fontos a fenntartható jövő.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Lépjen kapcsolatba az Unileverrel és a szakértői csapatokkal, illetve tekintse meg az Unilever elérhetőségeit szerte a világban.

Kapcsolat