1. Kezdőlap
  2. ...
  3. Mi van a termékeinkben?
  4. Az összetevőkkel kapcsolatos megválaszolt kérdések

Válasz az összetevőkkel kapcsolatos kérdésekre

Gyakran kapunk kérdéseket azokról az összetevőkről, amelyeket háztartás-vegyipari és kozmetikai termékeinkben használunk. Miért van egy bizonyos összetevő a termékben? Milyen hatása van? Biztonságos ez nekem, a családomnak és a környezetnek? Néha megkérdezik tőlünk, miért döntöttünk úgy, hogy bizonyos összetevőket nem használunk.


Fragrances in our products

Illatanyagok

Sokan szívesen használják az illatosított termékeket. Ezek gyártásakor kizárólag jó minőségű alapanyagokat használunk, melyek megfelelnek a Nemzetközi Illat Szövetség (IFRA) globális szabályainak.

További tudnivalók
We use preservatives to help protect our products from bacteria, yeasts and moulds.

Tartósítószerek

Azért használunk tartósítószereket, mert segítenek megvédeni termékeinket a baktériumoktól, élesztőgombáktól és penészgombáktól. A természetben a tartósítószerek segítenek megvédeni a növényi, emberi és állati sejteket.

További tudnivalók
Mangrove plants

Műanyag dörzsölő gyöngyök

A műanyag dörzsölő gyöngyök használatát 2014-ben szüntettük be, válaszul az óceánokban és tavakban felhalmozódó mikroműanyagokkal kapcsolatos aggodalmakra.

További tudnivalók
worlds largest family Vim

Szilikonok

Sok dolgot, amit az emberek a kozmetikai termékeinkben szeretnek - a hajbalzsamok selymes hatásától a golyós dezodorok sima érzéséig - a szilikonok tesznek lehetővé.

További tudnivalók
worlds largest family Vim

Nátrium-hipoklorit

Márkáink segítenek az otthonokat és munkahelyeket tisztán, frissen tartani és védeni a kórokozóktól. Sok évtizede használjuk a nátrium-hipokloritot háztartás-vegyipari termékeinkben, mivel az egy erős, gyorsan ható fertőtlenítőszer a mikroorganizmusok széles köre ellen, beleértve a baktériumokat és vírusokat.

További tudnivalók

Az alábbi témákban kapjuk a legtöbb kérdést, kérjük válaszd ki a listából az érdeklődésednek leginkább megfelelőt

Alumíniumsók

Az alumíniumsókat több mint fél évszázada használják az izzadásgátlók hatóanyagaként, hogy csökkentsék az izzadást és a testszagot. Az alumínium hagyományos használata a testszag elleni küzdelemben valójában már több száz évre nyúlik vissza olyan régiókban, mint például Európa, Mexikó, Thaiföld és Ázsia. Ma az alumíniumsóknak köszönhetően, szerte a világon emberek milliói , érzik frissnek magukat és ez segít, hogy több önbizalmuk is legyen.

További tudnivalók az alumíniumsókról

Szennyeződések ellenőrzése

Kismennyiségű szennyeződés („nyomokban”) előfordulhat egyes termékekben – vagy azért, mert természetesen jelen vannak az alapanyagokban, vagy azért, mert a gyártási folyamat során keletkeznek.

További tudnivalók a szennyeződések ellenőrzéséről

Fluorid

Az erős, egészséges fogak és íny elengedhetetlen az emberek egészségéhez és jólétéhez. A fluoridot tartalmazó fogkrémmel való rendszeres fogmosás segít megelőzni a fogszuvasodást és javítja a szájhigiéniát.

További tudnivalók a fluoridról

Formaldehiddonorok

Tartósítószereket használunk a háztartás-vegyipari és kozmetikai termékekben, hogy megőrizzük a jó állapotukat; enélkül a baktériumok, az élesztőgombák és a penészgombák hatására megromolhatnának. Körültekintően választjuk ki a tartósító összetevőinket, hogy biztonságosak és hatékonyak legyenek azok számára, akik a termékeinket használják.

További tudnivalók a formaldehiddonorokról

Illatanyagok

Az illatanyagok sokféle érzést kelthetnek bennünk. Az otthonunk ismerős és szívet melengető illata részben az általunk használt tisztítószerekből és kozmetikai termékekből származik.

További tudnivalók az illatanyagokról

Vazelin

A petrolátum, ismertebb nevén a vazelin, széles körben használt kozmetikumokban és a szépségápolási termékekben.

További tudnivalók a vazelinről

Műanyag dörzsölő gyöngyök

A kozmetikai termékeink segítenek az embereknek abban, hogy a bőrük egészséges megjelenésű legyen. Ehhez fontos a bőr radírozása – az elhalt bőrsejtek eltávolítása finom dörzsöléssel. Számos összetevő alkalmazható gyengéd dörzsölőanyagként a hámlasztás elősegítéséhez, többek között a műanyag dörzsölő gyöngyök.

Műanyag dörzsölő gyöngyök

Tartósítószerek

A tartósítószerek, ahogy azt a nevük is sugallja, segítenek a dolgok frissen tartásában. Azért használunk tartósítószereket, mert segítenek megvédeni a termékeinket a baktériumoktól, az élesztőgombáktól és a penészgombáktól. A természetben a tartósítószerek segítenek megvédeni a növényi, emberi és állati sejteket. A tartósítószerek ugyanígy kulcsszerepet játszanak termékeink biztonságosságának és magas minőségének megőrzésében. Tartósítószerek nélkül a termékek kellemetlen szagúak lehetnének, elszíneződnének vagy penész jelenne meg rajtuk.

További tudnivalók a tartósítószerekről

Parabének

A parabének egy olyan összetevőcsalád, amelyet kozmetikai termékekben használnak tartósítószerként. A „parabén” kifejezés sok, kismértékben különböző parabénre utal, amelyek közül néhány a természetben is megtalálható. A parabének a para-hidroxi-benzoesavból (PHBA) származnak, amely előfordul gyümölcsökben és zöldségekben, valamint természetesen képződik az emberi szervezetben is.

További tudnivalók a parabénekről

Methylisothiazolinone (MI)

Tartósítószereket használunk a háztartás-vegyipari és kozmetikai termékekben, hogy megőrizzük az állapotukat; enélkül a baktériumok, az élesztőgombák és a penészgombák hatására megromolhatnának. Körültekintően választjuk ki a tartósító összetevőinket, hogy biztonságosak és hatékonyak legyenek azok számára, akik a termékeinket használják.

További tudnivalók a metil-izotiazolinonról (MI)

Fenoxietanol

Tartósítószereket használunk a háztartás-vegyipari és kozmetikai termékekben, hogy megőrizzük az állapotukat; enélkül a baktériumok, az élesztőgombák és a penészgombák hatására megromolhatnának. Körültekintően választjuk ki a tartósító összetevőinket, hogy biztonságosak és hatékonyak legyenek azok számára, akik a termékeinket használják.

További tudnivalók a fenoxietanolról

Szilikonok

Sok dolgot, amit az emberek kozmetikai termékeinkben szeretnek – a hajbalzsamok selymes hatásától kezdve a golyós dezodorok sima érzéséig – a szilikonok tesznek lehetővé.

További tudnivalók a szilikonokról

Nátrium-laurét-szulfát (SLES) és nátrium-lauril-szulfát (SLS)

A szennyeződések eltávolítása a ruhákról, az edényekről és a bőrünkről a mindennapi élet szerves része. A szappanoktól és fogkrémektől kezdve a mosószerekig sok termék használatakor habzik, hogy ki tudja fejteni tisztító hatását.

További tudnivalók a nátrium-laurét-szulfátról (SLES) és a nátrium-lauril-szulfátról (SLS)

Nátrium-hipoklorit

Márkáink segítenek az otthonokat és munkahelyeket tisztán, frissen tartani és védeni a kórokozóktól. Több évtizede használjuk a nátrium-hipokloritot háztartás-vegyipari termékeinkben, mivel ez egy erős, gyorsan ható fertőtlenítőszer a mikroorganizmusok széles köre ellen, beleértve a baktériumokat és vírusokat.

További tudnivalók a nátrium-hipokloritról

Triklozán és triklokarban

A fogkrémekben, szájvizekben, szappanokban, dezodorokban és tisztítószerekben való használatukkal ezek az antibakteriális összetevők segítenek megőrizni a testi higiéniát és az otthonok tisztaságát.

További tudnivalók a triklozánról és a triklokarbanról

Vissza az oldal tetejére

KÖVESSEN MINKET

Mindig keressük a kapcsolatot azokkal, akiknek hasonlóan fontos a fenntartható jövő.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Lépjen kapcsolatba az Unileverrel és a szakértői csapatokkal, illetve tekintse meg az Unilever elérhetőségeit szerte a világban.

Kapcsolat