Szennyeződések ellenőrzése

Kismennyiségű szennyeződés („nyomokban”) előfordulhat egyes termékekben – vagy azért, mert természetesen jelen vannak az alapanyagokban, vagy azért, mert a gyártási folyamat során keletkeznek.

Products on sale in a store

Célunk, hogy az fogyasztók teljesen megbízzanak a márkáinkban, ezért kitartóan dolgozunk rajta, hogy a termékeink a lehető leginkább mentesek legyenek a szennyeződésektől. s Szigorú minőségi ellenőrzéseknek vetjük alá az általunk használt alapanyagokat és összetevőket, valamint a gyártási folyamatokat is.

Az általunk meghatározott előírások biztosítják, hogy a háztartás-vegyipari és kozmetikai termékeinkbe olyan kevés szennyeződés kerüljön, amennyire csak lehetséges. Ez biztosítja, hogy a termékeinkben esetlegesen nyomokban előforduló minden szennyeződés mennyisége biztonságos legyen az emberek és a környezet számára is.

A vegyi anyagok közül legtöbbet a ftalátokról, a higanyról és az 1,4-dioxánról kérdeznek minket.

Ftalátok

A ftalátok a vegyi anyagok olyan családját alkotják, amelyek növelik a műanyagok rugalmasságát és tartósságát. Általánosan használják őket a csomagolóanyagokban, padlókban, kábelekben, bőröndök borításában, valamint sport- és orvosi eszközökben.

A termékeink előállítása során nem használunk ftalátokat, bár ezek nyomokban, jóval a biztonságos határértékek alatti mennyiségben jelen lehetnek.

A ftalátok elkerülésére vonatkozó szabályainkkal összhangban nem használunk dietil-ftalátot (DEP). Ez egy olyan oldószer, amelyet illatanyag-összetevők keveréséhez használnak. Ehelyett más megoldásokkal elegyítjük egymással az illatanyag-összetevőket.

Mindig biztosítjuk, hogy a csomagolásainkban használt bármilyen ftalát mennyisége a szabályozó hatóságok által biztonságosként megállapított határérték alatt legyen.

Higanyvegyületek

A higany egy ezüstfehér nehézfém, amely szobahőmérsékleten folyékony halmazállapotú. Egyes országokban hagyományosan bőrfehérítőként használják. A higany bizonyos formáinak nagy koncentrációban való kitettség allergiás reakciókhoz, bőrirritációhoz vagy az idegrendszer károsodásához vezethet.

Nem adunk higanyvegyületeket semmilyen háztartás-vegyipari és kozmetikai termékünkhöz. Szigorúan szabályozzuk, hogy az általunk használt alapanyagokban nyomokban elkerülhetetlenül megjelenő higanyvegyületek 1 ppm (milliomod rész) mennyiség alatt legyenek, pl. a talkum esetében. Ez a szabályozó hatóságok által biztonságosnak ítélt érték alatt van.

Támogatjuk a szélesebb iparág és a szabályozó hatóságok azon törekvéseit, amelyek a higanyvegyületek szándékos használatának csökkentésére vagy tiltására irányulnak a háztartás-vegyipari és kozmetikai termékekben.

1,4-dioxán

A háztartás-vegyipari és kozmetikai termékek nagyon kis mennyiségben tartalmazhatnak 1,4-dioxán nevű vegyületet, amely a gyártási folyamat során jöhet létre. Az 1,4-dioxán nyomokban, a természetben is megtalálható olyan élelmiszerekben, mint a paradicsom, a kávé és a főtt csirkehús.

Az olyan szabályozó hatóságok, mint az Egyesült Államok Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala, amely az Egyesült Államokban az élelmiszerek és gyógyszerek biztonságának felügyeletét látja el, azt állapították meg, hogy a kozmetikai termékekben található 1,4-dioxán mennyisége nem jelent kockázatot az egészségre. A 1,4-dioxánnak való nagymértékű kitettség azonban rákkeltő lehet, ezért gyártási folyamatainkat szigorú ellenőrzés alatt tartjuk, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük a mennyiségét.

Gondoskodunk róla, hogy az 1,4-dioxán szintje a háztartás-vegyipari és kozmetikai termékeinkben jóval a biztonsági határérték alatt legyen. Sok éve 10 ppm-ben maximalizáltuk a mennyiségét a kozmetikai, 30 ppm-ben a háztartás-vegyipari termékeink esetén. A mértékek közötti eltérés a az különböző összetevőkből és terméktípusokból fakad.

Vissza az oldal tetejére

KÖVESSEN MINKET

Mindig keressük a kapcsolatot azokkal, akiknek hasonlóan fontos a fenntartható jövő.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Lépjen kapcsolatba az Unileverrel és a szakértői csapatokkal, illetve tekintse meg az Unilever elérhetőségeit szerte a világban.

Kapcsolat