Tartósítószerek

A tartósítószerek, ahogy azt a nevük is sugallja, segítenek a dolgok frissen tartásában. Azért használunk tartósítószereket, mert segítenek megvédeni a termékeinket a baktériumoktól, az élesztőgombáktól és a penészgombáktól. A természetben a tartósítószerek segítenek megvédeni a növényi, emberi és állati sejteket. A tartósítószerek ugyanígy kulcsszerepet játszanak termékeink biztonságosságának és magas minőségének megőrzésében. Tartósítószerek nélkül a termékek kellemetlen szagúak lehetnének, elszíneződnének vagy penész jelenne meg rajtuk.

Skin care

Minden egyes termékünket megvizsgáljuk, hogy megtaláljuk a hozzá legmegfelelőbb tartósítószert vagy tartósítószerek kombinációját, olyan tényezőket figyelembe véve, mint a termék típusa, hogy hogyan használják és hol tárolják. A testápoló krém például szennyeződik azáltal, hogy belenyúlunk.

A hatályban lévő törvények és jogszabályok betartása mellett saját termékbiztonsági értékeléseket is végzünk és nyomon követjük az új tudományos kutatásokat. Csak akkor használunk tartósítószereket, amikor azokra tényleg szükség van és körültekintően szabályozzuk a felhasznált mennyiségüket. Ezzel gondoskodunk a tartósítószerek biztonságos és felelős használatáról.

Megértjük, hogy vannak, akik inkább elkerülnek bizonyos tartósítószereket. Ezt szem előtt tartva néha ki tudunk fejleszteni olyan termékeket, amelyek nem tartalmaznak bizonyos tartósítószereket.

A következő szakaszokban azokról a tartósító összetevőkről olvashat bővebben, amelyekről a leggyakrabban kérdeznek minket: a parabénekről, a metil-izotiazolinonról, a formaldehiddonorokról és a fenoxietanolról.

Megválaszolt kérdések

Vissza az oldal tetejére

KÖVESSEN MINKET

Mindig keressük a kapcsolatot azokkal, akiknek hasonlóan fontos a fenntartható jövő.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Lépjen kapcsolatba az Unileverrel és a szakértői csapatokkal, illetve tekintse meg az Unilever elérhetőségeit szerte a világban.

Kapcsolat