1. Kezdőlap
  2. ...
  3. Az Unilever gyárai Magyarországon
  4. Röszkei Élelmiszergyár

Röszkei Élelmiszergyár

Az Unilever Röszkei Élelmiszergyárában levesek, alapok, ételízesítők, leveskockák és sütőzacskós termékek készülnek.

Röszke

Tények

A Röszkén készülő Knorr, Delikát, Collmans és Alsa termékek Európa 20 országában, valamint Kanadában és Ausztráliában kerülnek a polcokra.

A 225 főt foglalkoztató gyárban évente 16 000 tonna termék készül. A Röszkei Élelmiszergyár a régió egyik meghatározó munkaadójaként 50 millió forint helyi iparűzési adót fizet évente.

Beruházások

2012-ben egy 1,7 millió eurós beruházás eredményeként beindult a gyártás az új, nagysebességű, sütőzacskós termékek előállítását végző gyártósoron. Ezzel a Röszkei Élelmiszergyár lett a nyugat-európai piac egyedüli sütőzacskós termék gyártója.

Fenntarthatóság

A folyamatos fejlesztések eredményeként 2012-re a gyár CO2 kibocsátása 27 százalékkal lett kevesebb 2011-hez képest. A meleg víz előállítására használt napelemes paneleknek a beépítése pedig további 2 tonna CO2 kibocsátás csökkentést eredményezett. Közel egy évtized alatt a felhasznált víz mennyiségét 31 százalékkal sikerült visszaszorítani, és 57 százalékkal csökkent a hulladéktermelés is. Magyarországon 2013 végére mindhárom gyárunkban megszűnt a hulladéklerakás, így röszkei gyárunkból és raktárainkból sem küldünk hulladékot hulladéklerakóba. 

Vissza az oldal tetejére