Toggle Keresés

  1. Kezdőlap
  2. ...
  3. Az Unilever gyárai Magyarországon
  4. Veszprémi Jégkrémgyár

Veszprémi Jégkrémgyár

A Veszprémi Algida Jégkrémgyár az Unilever egyik legmodernebb, stratégiai fontosságú jégkrémgyára Magyarországon és a közép-kelet-európai régióban.

Veszprém

Tények

A Panda Jégkrémüzem a Veszprém Megyei Tejipari Vállalat részeként, már a ’80-as évek elejétől működött. A gyárat az Unilever 1992-ben vásárolta meg. A 2008-ban indított háromütemű fejlesztési program részeként 2,2 milliárd forint összértékű beruházással a gyár korszerűsítése mellett új hűtőház is épült 2012-ben, amely jelenleg Európa egyik legkorszerűbb, nagy kapacitású hűtőháza. A jégkrémgyár korszerűsítési projektjét 2013-ban Greennovációs Nagydíjjal jutalmazták. A mintegy 5 milliárd eurós éves forgalommal rendelkező gyár Veszprém város önkormányzatával együttműködve aktívan részt vesz az iparterület fejlesztésében.

A gyár hasznos alapterülete 10 036 m², a hűtőház kapacitása 12 000 paletta. A 720 főt* (*állandó és ideiglenesen foglalkoztatott munkavállalók száma együttesen) foglalkoztató gyárban évente 75 millió liter jégkrém készül. A Veszprémi Jégkrémgyárban olyan híres márkák készülnek, mint a Magnum, vagy a Carte d’Or, az Eisdessert, a Cornetto, a King Cornetto, a BigMilk és a Cafe Zero. A Veszprémben készülő termékek 70%-a a határon túlra kerül, Európa több mint 20 országába szállítják. Magyarország mellett a legnagyobb felvevő piac Németország, az Egyesült Királyság és Spanyolország.

A Veszprémi Jégkrémgyár bemutatkozó kisfilmje itt tekinthető meg.

Beruházások

2011 és 2012 során egy 7,59 millió euró összértékű beruházás keretében – az Új Széchenyi Terv Közép-Dunántúli Operatív Program keretén belül – Európa egyik legkorszerűbb, 12 000 paletta kapacitású hűtőházát építették meg Veszprémben. Az átalakítás során a csomagolóüzemet, az út- és parkolórendszert és a zöldfelületet is fejlesztették.

Fenntarthatóság

A gyár több millió forintot fordít fenntarthatósági projektekre. A 2012 tavaszán befejezett beruházás - melynek eredményeképpen új hűtőház épült - célja, az igénykiszolgálás és a folyamatok optimalizálása mellett, az ökológiai lábnyom csökkentése volt. Az átalakítással a gyár CO2 kibocsátása 10 százalékkal lett kevesebb. A hűtőházba és a kapcsolódó épületekbe szerelt automatikusan vezérelt LED világításnak köszönhetően az energiafelhasználás is csökkent.

Magyarországon 2013 végére mindhárom gyárunkban megszűnt a hulladéklerakás, így a veszprémi gyárunkból és raktárainkból nem küldünk hulladékot hulladéklerakóba.

Minden hazánkban forgalmazott Magnum jégkrémünkben felhasznált kakaó rendelkezik a Rainforest Alliance CertifiedTM igazolással.

Vissza az oldal tetejére