Ugrás ide: tartalom

Hozzáférés

Az Unilever elkötelezett a jó hozzáférhetőség, a sokszínűség és a befogadó mentalitás, valamint ezek fenntartható megközelítése iránt. Hisszük, hogy minden ügyfelünknek és vendégünknek megfelelően el kell tudniuk érni a webhelyeinket, és ezzel egyidejűleg arra is törekszünk, hogy vizuálisan gazdag felhasználói élményben legyen részük.

Célunk, hogy azon felhasználók számára, akiknek erre szükségük van, megkönnyítsük, hogy a webhelyeinket megfelelően el tudják érni olyan segítő technológiákkal, mint a képernyőolvasók, a szövegfelolvasók vagy a szövegfelismerő szoftverek, illetve a képernyőnagyítók és/vagy a billentyűzetemulátorok.

Az összes oldalunk érvényes, strukturált, szemantikus HTML5-öt használ. A vizuális megjelenést egymásra épülő stíluslapokkal (CSS) alakítjuk ki, a jobb felhasználói interakciós lehetőségekről pedig JavaScripttel gondoskodunk.

Az alábbiakban néhány példát említünk arra, hogy a webhelyeinket hogyan javítottuk fel abból a célból, hogy minden felhasználó számára biztosítani tudjuk a lehető legjobb navigációt:

A webhelyek kialakítása

A webhelyeinket úgy alakítottuk ki, hogy azok is könnyen navigálni tudjanak rajta, akik képernyőolvasót használnak. Szemantikus HTML5-öt használunk, megfelelő címkékkel, hogy a webhelyeken lévő tartalmak így jól megkülönböztetett fejléceit, szakaszait, listáit, táblázatait és más formázási jellemzőit a felhasználók könnyen és következetesen tudják kisegítő technológiákkal is használni.

Szöveges alternatívák

Amikor a weboldalainkon képek szerepelnek, ezekhez alternatív megoldásként szöveges leírást is adunk, hogy azokat a képernyőolvasók is fel tudják dolgozni.

Hang- és videoanyagok

Sok webhelyünkön hang- és videoanyagok találhatók, és amikor erre lehetőség van, ezekhez szöveges leírást is adunk, illetve a videókat képfeliratokkal látjuk el.

Szöveg- és háttérszínek

A weboldalaink gyakran tartalomban, képekben és funkciókban gazdagok, és a kialakításuk, valamint a rajtuk megjelenített tartalom létrehozása során tekintettel vagyunk a jó hozzáférhetőségre.

Nagyítás/kicsinyítés

A legtöbb modern böngésző támogatja az oldalak nagyítását és kicsinyítését, hogy ezzel a felhasználók tartalom- vagy funkcióvesztés nélkül tudják növelni vagy csökkenteni az oldalak méret. A weboldalainkat optimalizáljuk a böngészők nagyítási/kicsinyítési funkciójához. A felhasználók a weboldalaink legtöbb részét fel tudják nagyítani vagy le tudják kicsinyíteni.

Billentyűzet elérhetősége

A weboldalaink többsége tabletes billentyűzettel vagy billentyűzet-emulátorokkal is használható.

Böngészőtámogatás

A weboldalaink megfelelő megjelenését a Microsoft Edge, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Apple Safari és Google Chrome böngészők legújabb verzióin teszteljük.

Külső felek által biztosított alkotóelemek

Számos webhelyünkön külső felek által biztosított alkotóelemek találhatók. Bár az Unilevernek nem áll módjában, hogy szabályozza a külső felektől származó alkotóelemeket, az ezeket biztosító feleket arra ösztönözzük, hogy jól hozzáférhető, felhasználóbarát tartalmakról és alkotóelemekről gondoskodjanak.

Felhasználók által létrehozott tartalmak

Néhány weboldalunkon közösségi médiás beépülő modulok találhatók, melyekben felhasználók által létrehozott tartalmak és képek láthatók. Az Unilevernek nem áll módjában az ilyen, felhasználók által létrehozott tartalmak szabályozása, és így nem tud gondoskodni arról sem, hogy ezek jól hozzáférhetők, illetve felhasználóbarátok legyenek.

További segítségnyújtás

Ha nehézséget okoz Önnek ennek a webhelynek a megtekintése vagy a rajta való navigáció, illetve bármilyen olyan tartalomra, jellemzőre vagy funkcióra lesz figyelmes, amely Ön szerint a valamilyen fogyatékkal élők számára nem teljes mértékben kezelhető, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az ügyfélkapcsolatokért felelős Consumer Engagement Centre központunkkal. Ha e-mailt küld nekünk, a tárgymezőben kérjük, tüntesse fel, hogy „webhelyes visszajelzés”, és írja le azt a konkrét funkciót, amely Ön szerint nem teljes mértékben hozzáférhető, vagy amelynek a további javításával kapcsolatban van egy ötlete.

Vissza az oldal tetejére