Toggle Keresés

  1. Kezdőlap
  2. ...
  3. Márkáink aktivitásai
  4. Az Unilever által forgalmazott levesporok és ételízesítők nem tartalmaznak részlegesen hidrogénezett növényi olajból származó transzzsírsavakat

Az Unilever által forgalmazott levesporok és ételízesítők nem tartalmaznak részlegesen hidrogénezett növényi olajból származó transzzsírsavaka

Unilever logo

Az Unilever az egészséges életmód és kiegyensúlyozott táplálkozás híveként folyamatos termékfejlesztéssel és programjaival igyekszik hozzájárulni a fogyasztók egészségéhez és jólétéhez.

Kiemelt figyelmet fordítunk a világ vezető halálokának számító, szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésére és a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Vállalati céljaink messzemenőkig azonosak azokkal a magyar és uniós törekvésekkel, mely szerint mérsékelni kell a fogyasztók transzzsírsav-bevitelét.

Ennek szellemében az Unilever 2012-re 100%-ban eltávolította termékportfoliójából a részlegesen hidrogénezett növényi olajból származó transzzsírsavakat, így a termékek – beleértve a margarinokat, levesporokat és ételízesítőket – tökéletesen megfelelnek az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) 71/2013 (XI.20.) számú rendeletében megfogalmazott feltételeknek, mely szerint az élelmiszer összes zsírtartalmának 100 grammjában a transzzsírsavak mennyisége nem haladhatja meg 2 grammot.

Vissza az oldal tetejére