Toggle Keresés

  1. Kezdőlap
  2. ...
  3. Brands
  4. Hellmann's
Hellmann´s logó

Hellmann's


A minőség oldalán állunk

100 éve elkötelezettek vagyunk a kiváló minőségű majonéz gyártása mellett. Ma már számos ízletes Hellmann’s termék kapható a piacon, kezdve a különböző típusú majonézektől, a ketchupon és a salátaönteteken át egészen a grillszószokig. Minden Hellmann’s terméket azért fejlesztettünk, hogy azok örömet szerezzenek és ihletet adjanak a változatos mindennapi étkezéshez; legyen szó reggeliről, vacsoráról, kerti sütögetésről vagy akár piknikről.

A Hellmann’s már hosszú ideje elkötelezett a fenntarthatóság és a hatékony üzleti koordináció irányába. Számunkra a jó termékek nem csak finomak, de társadalmi felelősségvállalás szempontjából is megfelelőek: környezetbarát módon járulnak hozzá a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Ez az oka annak, hogy olyan összetevőkkel dolgozunk, mint például a szabad tartású tyúkok tojásai, illetve a 100%-ban fenntartható gazdálkodásból származó, kiváló minőségű olaj. Emellett folyamatosan kutatjuk az új lehetőségeket, hogy még inkább csökkentsük a termékeink környezetre gyakorolt hatását. A nagyszerű termékek egyszerű és kiváló minőségű összetevőkből készülnek. Célunk, hogy termékeinket még ízletesebbé, táplálóbbá tegyük, hogy teljes mértékben kielégítsük a fogyasztóink igényeit.

Hellmann’s több mint 100 éve

1905-ben, két évvel azután, hogy az Egyesült Államokba költözött, a német bevándorló Richard Hellmann megnyitotta csemege üzletét New Yorkban. A kellemes ízű majonézét először csak az üzletében árult saláták ízesítésére használta, de hamar olyan népszerűvé vált maga a majonéz, hogy Hellmann vaj mérésére használatos, úgynevezett „fa csónakokban” kezdte azt árulni.

Eredetileg két recept alapján készített Hellmann majonézeket és, hogy különbséget tudjon tenni közöttük, az egyikre kék szalagot kötött. A szalagos verzió olyan keresetté vált 1912-re, hogy Hellmann megalkotta a mai napra már ikonikussá vált „Kék Szalag” címkét, amit az addigra üvegpohárba csomagolt majonézekre ragasztott. Így született meg a Hellmann’s majonéz.

Napjainkban a Hellmann’s majonéz összetéveszthetetlen ízét 450 millió elégedett fogyasztó élvezi, több mint 50 országban világszerte.

De mitől is olyan összetéveszthetetlen a Hellmann’s Real majonéz íze? A kissé savanykás jellegét az ecet és a citromlé sűrítmény adja, míg a krémes állagát a magas minőségű növényi olajoknak köszönheti. Ezen kívül szabadtartású tyúkok tojásait használjuk fel a majonézek elkészítése során, ezzel is igyekszünk a termékeinket még ízletesebbé és gyártásukat fenntarthatóbbá tenni.

A majonéz születése

A legenda szerint Richelieu, francia séf találta fel a majonézt 1756-ban. Míg a herceg a britek ellen harcolt Mahon kikötőjénél, a séfje egy ünnepi lakomát készített számára, hogy megünnepeljék a győzelmüket. A séf tejszínből és tojásból szeretett volna finomságot készíteni, de nem talált tejszínt, így ezt olíva olajjal helyettesítette. Így született meg egy új konyhai remekmű, melyet a séf „Mahonnaise”-nek nevezett el a herceg győzelmének tiszteletére.

Vissza az oldal tetejére