Toggle Keresés

Illatanyagok

Az illatanyagok sokféle érzést kelthetnek bennünk. Az otthonunk ismerős és szívet melengető illata részben az általunk használt tisztítószerekből és kozmetikai termékekből származik.

Woman smelling fragrances

Sokan szívesen használnak illatosított termékeket. Ezekhez csak jó minőségű alapanyagokat használunk, amelyek megfelelnek a Nemzetközi Illatanyag Szövetség (IFRA) globális szabályainak. Ezenfelül saját szigorú belső szabályokat is alkalmazunk annak érdekében, hogy az összes összetevő használata biztonságos legyen. Gyakran túlteljesítjük a helyi szabályozásokat és ilyen esetben, a partnereinktől illetve a beszállítóinktól is elvárjuk, hogy betartsák ezeket a szigorúbb szabályokat.

A kedvelt illatok szerte a világon mások és mások;olyan illatosított termékek kialakítása, amelyet az emberek szívesen használnak, egyszerre művészet és tudomány. Munkacsoportjaink szoros együttműködésben dolgoznak a vezető illatházakkal, hogy nagyszerű illatokat fejlesszünk ki a termékeinkhez.

A nézeteink néhány konkrét illatanyag-összetevőről

  • A pézsma hosszan tartó illatjegyeket biztosít. A szintetikus pézsmákat, például a nitropézsmákat és a policiklusos pézsmákat (PCM-eket) az állati pézsma etikus alternatíváiként fejlesztették ki. Mi felhagytunk a szintetikus nitropézsmák használatával, mert ezek felhalmozódhatnak a környezetben. Amikor csak lehet, a policiklusos pézsmák helyett is alternatív megoldásokat használunk, amelyek hasonlóan hosszan tartó illatjegyeket hozhatnak létre.
  • Nem használunk dietil-ftalátot (DEP), amely egy olyan oldószer, amelyet illatanyag-összetevők keveréséhez használnak. Ehelyett más megoldásokkal elegyítjük egymással az illatanyag-összetevőket.
  • A lyral egy elterjedt illatanyag-összetevő, virágos jegyekkel. Az új bizonyítékok szerint egyre több kialakuló allergia miatt az új illatanyagainkban nem használunk lyral-t és dolgozunk azon, hogy a már létező illatanyagainkban is lecseréljük azt.

Illatanyagok

Mennyi illatanyagot használ az Unilever a termékeiben?

Több tucat összetevőre is szükség lehet ahhoz, hogy egy dezodorhoz vagy samponhoz létrehozzunk egy egyedi illatot. A termékeink azonban csak kevés illatanyagot tartalmaznak egy parfümhöz képest. Az Unilever termékekben az illatanyag-koncentráció jellemzően 0,2% és 1,5% közötti, amely számos természetes dolog, például a levendula vagy a narancshéj illóolaj-tartalmához hasonló érték.

Dolgozunk olyan technológiák kifejlesztésén, amelyek segítségével kevesebb illatanyag felhasználásával markánsabb hatást érhetünk el. Használjuk például a „kapszulás” technológiát, amellyel a termékbe zárhatjuk az illatot, amíg az használatba nem kerül, ekkor valamilyen hatás, például nedvesség, napfény, hő vagy súrlódás váltja ki az illatanyagok kibocsátását. Ez azt jelenti, hogy amikor kivesz egy inget a ruhásszekrényből, az még mindig friss és tiszta illatú lesz, még akkor is, ha már hetekkel azelőtt mosta ki.

Az Unilever készít illatmentes vagy illatanyagmentes termékeket is?

Van, aki szeret illatmentes vagy illatanyagmentes termékeket használni, vagy mert ezeket kedveli jobban, vagy mert ő maga vagy valaki a családjában bizonyos illatanyag-összetevőkre allergiás. Ezért készítjük a „sensitive” vagy illatanyagmentes termékeinket. Az összes illatanyagunkat gondosan állítjuk össze és ügyelünk arra, hogy az allergénként ismert illatanyag-összetevőket gondosan ellenőrzés alatt tartsuk. Ha többet szeretne megtudni az Unilever termékekben lévő összetevőkről, vegye fel a kapcsolatot az Unilever fogyasztói kapcsolatok részlegével.

Vissza az oldal tetejére