Toggle Keresés

Vazelin

A petrolátum, ismertebb nevén a vazelin, széles körben használt kozmetikumokban és a szépségápolási termékekben.

Petroleum Jelly

ROBERT PEARY PARANCSNOK, AZ ELSŐ EMBER, AKI ELÉRTE AZ ÉSZAKI-SARKOT VASELINE® KRÉMET VITT MAGÁVAL, HOGY VÉDJE A BŐRÉT AZ 1909-ES EXPEDÍCIÓJA SORÁN, MERT AZ NEM FAGYOTT MEG.

A petrolátum hidratáló képessége különleges. A vazelin javítja a száraz bőr állapotát azzal, hogy a bőrbe zárja a nedvességet és védőréteget hoz létre a bőr felszínén. A nedvesség bőrbe zárásával segít az olyan problémák kezelésében, mint a pikkelyes vagy hámló bőr és felgyorsítja a bőr saját, természetes megújulását.

A petrolátumot tartalmazó kozmetikai termékek már régóta tanúsítják, hogy biztonságosan és sokféleképpen használhatók a szépségápolástól kezdve a babaápolásig.

Megválaszolt kérdések

Honnan származik a petrolátum? 

A XIX. század közepén az Egyesült Államok első olajmezőin dolgozó munkások találtak egy kocsonyás anyagot, amely a gépeiken jelent meg és elkezdték azt használni kenőcsként a vágási és égési sérüléseikre. A vegyész Robert Chesebrough felfedezte, hogy hogyan desztillálható ez az anyag – a petrolátum – finomabb, tisztább formába és ezt Vaseline® krémként hozta forgalomba. Azóta ez rendkívül népszerűvé vált a hatékonysága miatt, részben önmagában, részben a kozmetikai termékek egyik összetevőjeként.

Biztonságos a petrolátumtartalmú Unilever kozmetikai termékek használata?

Igen. Az általunk használt petrolátum nagytisztaságú, gyógyszerészeti szabványoknak megfelelő minőségű. A petrolátum hatékony, alaposan bevizsgált és rendszeres használata biztonságos. Ezt az álláspontot számos szabályozó és egészségügyi hatóság is alátámasztja, többek között az Egyesült Államok Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala, amely az Egyesült Államokban az élelmiszerek és gyógyszerek biztonságát felügyeli és amely elismeri a petrolátumot mint vény nélkül kapható bőrvédő anyagot.

Vissza az oldal tetejére