Ugrás tartalom

Unilever Magyarország Más lokáció


Vegetarian whopper burger

Már elérhető a Vegetarian Butcher növényi hamburgerpogácsájával készülő Rebel Whopper

BUDAPEST, 2019. november 12. – Az Unileverhez tartozó The Vegetarian Butcher bejelentette, hogy partnerségre lépett a Burger Kinggel azért, hogy megkezdjék a húsmentes Rebel Whopper® szendvics forgalmazását. A Rebel Whopper® árusítását a jelenlegi, kezdeti fázisban 25 európai ország mintegy 2500 Burger King étteremben – köztük Magyarországon is - egyszerre indították el, hamarosan pedig Európa, a Közel-Kelet és Afrika további piacain is kapható lesz.

A megállapodás eredményeként Európában a Burger King lesz a legnagyobb olyan étteremlánc, amely növényi alapú hamburger-pogácsát kínál. Világszerte mind többen térnek át flexitariánus étrendre, az Unilever pedig e partnerség révén felgyorsíthatja a növényi alapú élelmiszerekből álló, az állati eredetű termékekhez képest kisebb környezeti lábnyommal bíró termékportfóliójának bővítését. Az ügylet pénzügyi részletei nem publikusak.

„Amikor kilenc évvel ezelőtt megalapítottam a The Vegetarian Butchert, az volt a célom, hogy a húsimádók számára olyan termékeket alkossak, amelyek a megszokott élményt és ízt nyújtják, ám növényi alapúak. Elképesztően izgalmas volt együtt dolgozni a Burger King®-gel a Rebel Whopper®-en, és már alig várjuk, hogy a Burger King® minden vendége megkóstolhassa. A Rebel Whopper® The Vegetarian Butcher hamburgerpogácsái a jól ismert és kedvelt Whopper® ízvilágot nyújtják, friss és növényi alapú összetevőkből, marhahús nélkül” – mondta Jaap Korteweg, a The Vegetarian Butcher alapítója.

Jaap Korteweg, founder of The Vegetarian Butcher

„Fejlesztő séfjeinket motiválja a kihívás, hogy bebizonyítsák, a növényi étrend nem egyenlő az ízélményekről való lemondással. Tudjuk azt is, hogy az élelmiszeriparban az üvegházhatású gázok kibocsátása a húsok, köztük is főként a marhahús előállítása során a legmagasabb, így különösen fontos számunkra, hogy ezen a téren tudjunk ízletes alternatív megoldást kínálni. Reményeink szerint a hazai vendéglátó szektorban is kedvező fogadtatásra találnak a The Vegetarian Butcher növényi alapú termékei és 2020-tól szélesebb körben is elterjednek majd.” – tette hozzá Burján Csaba, az Unilever Food Solutions üzletágának ügyvezető igazgatója.

„Biztosak vagyunk abban, hogy a Rebel Whopper az a szendvics, amit mindenki várt, és ami az ikonikus Whopper formájában kínál kiváló növényi alapú hamburgerpogácsa-alternatívát. Most pedig itt az ideje, hogy a Rebel Whopper önmagáért beszéljen, és meglátjuk, hogy vajon a fogyasztók észreveszik-e a különbséget” – mondta David Shear, a Burger King EMEA régióért felelős elnöke.

A Vegetarian Butcherről

Jaap Korteweg – egy farmercsalád kilencedik generációjának képviselője és egyben igazi húsrajongó – a sertésinfluenza kitörése után határozta el, hogy vegetáriánussá válik. A The Vegetarian Butchert azért alapította meg, hogy a növényi alapú “hús” iránti saját igényeire megoldást találjon. A The Vegetarian Butcher célja, hogy a világ legnagyobb hentesévé váljon a nosztalgikus kedvencek széles skáláját kínálva azon húsimádók számára, akik nem akarnak lemaradni a trendekről. Az alapító, Jaap Korteweg kétszer kapta meg az Év Vállalkozója díjat, és három éven át a holland Trouw újság Sustainable 100 rangsorának első öt helyezettje között volt.