Ugrás ide: tartalom

A Dove és a The Body Shop az állatkísérlet-mentes kozmetikumok megmentéséért

Közzétéve :

A szépségipar meghatározó szereplői arra kérik a fogyasztókat, hogy írják alá a PETA, a Humane Society International (HSI), a Eurogroup for Animals és a European Coalition to End Animal Experiments (ECEAE) által indított európai polgári kezdeményezést.

rózsaszín háttéren szöveg, nyuszi grafika és logók

A Dove és a The Body Shop annak érdekében fogott össze a fenti szervezetekkel, hogyaz Európában régóta bevezetett állatkísérlet-mentességet érő fenyegetésekre adott válaszként sürgősen mozgósítsanak 1 millió európai állampolgárt az állatkísérlet-mentes kozmetikumok megmentésére.

2004-ben, a fogyasztók, állatvédő szervezetek és több vállalat évtizedes kampányának eredményeképp az Európai Unió betiltotta a kozmetikai termékek állatokon való tesztelését. 2009-ben a kozmetikai összetevők állatokon való tesztelése is betiltásra került, 2013 óta pedig tilos azon kozmetikumok árusítása, melyeknek előállítása során állatkísérleteket végeztek. Az EU hozzáállása példaértékűvé vált a világ minden országa számára a szabályozások megváltozásának tekintetében.

Most azonban az ECHA (Európai Vegyianyag-ügynökség) szabályozással kapcsolatos követelései visszavetik ezt a folyamatot, valamint fenyegetik azt az előrelépést, amin az Európai Parlament 2018 óta dolgozik – azaz az állatkísérletek globális szinten történő betiltását 2023-ra.

A két kozmetikai márka most azért állt össze, hogyösztönözze a fogyasztókat, tegyenek lépéseket az Európai állatkísérlet-tilalom megőrzése érdekében. Az európai polgári kezdeményezés keretében az EU polgárai az Európai Bizottság számára nyilváníthatják ki, hogy új jogszabályi környezetet szeretnének ezen a területen. A fogyasztók így segíthetik az EU szabályainak kialakítását.

Az ECHA olyan összetevők esetén javasol állatkísérleteket, amelyek biztonságossága már eddig is ismert volt.

Az ECHA új állatkísérleteket szorgalmaz olyan összetevők esetén, amiket már hosszú évek óta biztonságosan használnak a forgalmazók és a fogyasztók egyaránt. Ha ez megvalósul,további több millió állatot kell kegyetlen teszteknek alávetni annak ellenére, hogy más módon is képesek lennénk biztonságos adatokat gyűjteni.

Itt az ideje cselekedni!

Köszönhetően az évtizedek óta használtmodern, emberfókuszú és állatok felhasználását nem igénylőtudományos alternatíváknak, ma már nincs szükség állatkísérletekre a biztonságos teszteléshez.

A The Body Shop, a Dove és az állatvédő szervezetek együttes erővel küzdenek az állatkísérletek beszüntetéséért, és most arra kérik az embereket, hogy írják alá azt az európai polgári kezdeményezést: European Citizens' Initiative (europa.eu)

A valaha volt leggyorsabb európai polgári kezdeményezés során 1 millió aláírás összegyűjtését tűzték ki célul a kezdeményezők - egyértelmű üzenetet küldve arról, hogy az ECHA kezdeményezése szembemegy az Európai Bizottság törekvéseivel és az európai állampolgárok akaratával is.

rózsaszín háttéren szöveg és egy nyuszi grafika

Firdaous El Honsali, a Dove globális kommunikációs és fenntarthatósági igazgatója szerint; „A Dove -nál szenvedélyesen kiállunk az állatkínzás ellen. Meggyőződésünk, hogy a szépségápolási termékek vagy összetevőik vizsgálatában nincs helye az állatkísérleteknek. Hosszú évek óta úttörőként fejlesztünk ki biztonságos és humánus alternatívákat az összetevők biztonságosságának felmérésére. Ez az elkötelezettség arra ösztönöz bennünket, hogy sürgős lépéseket tegyünk annak érdekében, hogy megvédjük az állatkísérletek tilalmát az EU-ban. Partnereinkkel, a The Body Shoppal és a vezető állatvédő szervezetekkel együtt arra buzdítjuk mind a szépségipar szereplőit, mind a fogyasztókat, hogy adjanak hangot az állatkísérletek elleni harcnak az EU-ban, és írják alá ezt az európai polgári kezdeményezést.”

Christopher Davis, a The Body Shop International CSR igazgatója hozzáteszi; „A The Body Shop volt az első globális szépségápolási márka, ami a kozmetikai iparban végzett állatkísérletek ellen küzdött, és ez az elköteleződés több, mint három évtizede áll az aktivista kampányok élvonalában. Kampánypartnerünkkel, a Cruelty Free Internationallel folytatott munkánk 2013-ban az európai uniós tilalomhoz vezetett. Ma felszólítjuk az EU-t - a világ legnagyobb kozmetikai piacának otthonát -, hogy tartsa be ígéretét. Büszkék vagyunk arra, hogy együttműködhetünk a Dove-val, és együttműködhetünk azokkal , akik a kozmetikai állatkísérletek globális befejezésén dolgoznak és támogatják ezt az európai polgári kezdeményezést ”.

Vissza az oldal tetejére