Ugrás tartalom

Unilever Magyarország Más lokáció


Lifebuoy termékek piros háttéren, köztük szappan, kézfertőtlenítő, törlőkendő.

Kedves Kezek! A Lifebuoy megérkezett Magyarországra!

A Covid elleni védekezés során mindannyian megtapasztalhattuk, hogy a teljes izoláció hosszú távon élhetetlen, a régóta fennálló korlátozások miatt pedig valósággal sóvárgunk a szabadságunk visszanyerésére. Habár a megszokott élet visszatérésére még egy kicsit várni kell, a Lifebuoy, a kézhigiénia szakértője, magyarországi bevezetésével segít, hogy biztonságban érezhessük magunkat.

A kézmosás az egyik legegyszerűbb, de leghasznosabb dolog, amit az egészségünk védelmében tehetünk. A koronavírus érkezésével újra megtanultuk, hogy a helyes kézhigiénia milyen fontos szerepet tölt be a betegségek terjedésének megelőzésében. Az érintés életünk természetes része, ám ezekkel az érintésekkel a nap folyamán számos kórokozó kerül a kezünkre, majd egy pillanat alatt a szemünkbe, orrunkba, szánkba juttatva ezeket könnyen megfertőződhetünk.

Az ettől való félelem azonban nem kell, hogy visszatartson minket attól, hogy éljük az életünket. Ha a maszkhordás és távolságtartás mellett szükség esetén a Lifebuoy folyékony szappanunkkal és meleg vízzel kezet mosunk, máris sokat tettünk magunkért. Útközben, ha nincs lehetőségünk szappanos kézmosásra, a Lifebuoy alkoholtartalmú, higiénikus kézgéljei, spray-je és törlőkendői is segítenek eltávolítani a baktériumokat, miközben ápoló összetevőket is tartalmaznak.

127 éve a kézhigiénia szakértője

A Lifebuoy márkát 1894-ben a brit William Lever alapította. A Lifebuoy küldetése kezdetektől fogva az volt, hogy világszerte fejlessze a kézmosási és kézhigiéniai szokásokat. Legfontosabb célja azóta is, hogy terjessze az üzenetet: a rendszeres kézmosás életeket menthet. Bevezetésekor, az 1800-as évek végén ugyanis a fertőző betegségek okozták a legtöbb halálesetet. A Lifebuoy antibakteriális szappan elpusztította a kórokozókat és - ami a legfontosabb - kedvező ára miatt mindenki számára elérhető volt.

A Lifebuoy a későbbiekben is széles körben hódított Európában, amikor a legnagyobb szükség volt rá: az első és második világháború és a spanyolnátha idején is tömegek vásárolták. Az 1920-as években több iskolai program is indult annak érdekében, hogy a gyerekeknek és a családoknak is megtanítsa a kézmosás fontosságát. A második világháború alatt pedig a Lifebuoy ingyenes fürdési lehetőséget biztosított meleg vízzel, szappannal és törölközőkkel, így segítve az otthonukat elvesztő családokat a higiénia megőrzésében.

Több mint 60 országban van jelen

Napjainkban a Lifebuoy a világ egyik legnagyobb kézmosási programjának keretében több mint egymilliárd embert ért el 2010 óta. Ezért most, amikor a legnagyobb szükség van rá, a Lifebuoy visszatért Európába és Magyarországon is bevezetésre került. Így Dél-Amerikától Afrikán és Indián át Indonéziáig már több mint 60 országban segít elérhetővé tenni a megfelelő kézhigiéniát.

Élvezd az életet! Használj Lifebuoyt!

Megosztott kép, melynek egyik felén egy kéz a tömegközlekedésen fogja a korlátot.