Ugrás ide: tartalom

Unilever adományt szállít Magyarország első, szériában gyártott elektromos teherautója

Közzétéve :

Az Unilever és a Tesco közös adományát szállítva debütál Magyarországon a WSZL által üzemeltetett Volvo FL Electric. A jószolgálati küldetéssel összesen 5 millió forint értékű termék kerül az Ökumenikus Segélyszervezethez

fehér elektromos kamion

Öt tonna, vagyis összesen 15 raklapnyi tisztítószert és higiéniai papírterméket adományozott több mint 5 millió forint értékben az Unilever Magyarország Kft. és a Tesco-Global Áruházak Zrt. az Ökumenikus Segélyszervezet javára. Az adományt Magyarország első, sorozatban gyártott, elektromos meghajtású teherautójával, a Waberer's-csoporthoz tartozó WSZL által üzemeltetett Volvo FL Electric-kel szállítják ki. A teherautó a jövőben a WSZL üzemeltetésében Unilever termékeket szállít a Tesco áruházakba.

„Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarország első, sorozatban gyártott elektromos teherautójával juttathatunk el tisztítószer-adományt az Ökumenikus Segélyszervezet számára. Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy 2039-re teljes ellátási láncunk nettó nulla károsanyag-kibocsátással rendelkezzen – a felhasznált anyagok beszerzésétől egészen a termékek értékesítési pontjáig. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy partnereinkkel folyamatosan együttműködve ilyen, jövőbe mutató innovációkat valósítsunk meg” – mondta Alberto Di Leo, az Unilever Magyarország Kft. ügyvezetője.

„A Tescóban nemrégiben jelentettük be, hogy 2035-re szeretnénk elérni, hogy saját működésünk zéró kibocsátással járjon, és elköteleztük magunkat amellett is, hogy 2050-re termékeink és ellátási láncunk kibocsátását is nullára csökkentsük. Az elmúlt évek technológiai fejlesztéseinek köszönhetően minimumra tudtuk korlátozni a járműveink által megtett kilométerek számát, csökkentve ezzel az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást. Magyarországon 592.900 kilométernyi üres járatot iktattunk ki 2020-2021-ben, mérsékelve ezáltal a szállítmányozásból származó CO2-emissziót. A ma üzembe helyezett elektromos kamionnak köszönhetően egy újabb fontos lépést tettünk a környezetbarát fuvarozás megteremtéséért”fogalmazott Pálinkás Zsolt, a Tesco- Global Zrt. vezérigazgatója.

„A Waberer’s csoport maximálisan elkötelezett a CO2-kibocsátás csökkentése érdekében, amelynek egyik meghatározó eszköze az alternatív hajtáslánccal ellátott járművek flottánkba történő implementálása. Az elektromobilitás jövője csak akkor lesz működőképes a teherfuvarozásban, ha az ellátási lánc szereplői és a gyártók összefognak. Éppen egy ilyen szoros együttműködésnek köszönhetően kezdhette meg munkáját Magyarország első elektromos teherautója” – tette hozzá Erdélyi Barna, a Waberer’s International Nyrt. igazgatósági tagja.

„Mérföldkő a 2021-es év a Volvo és a Waberer’s cégcsoport üzleti életében, hiszen a cégcsoportnak és jogelődeinek több mint 50 éven át értékesítettünk kizárólag dízel meghajtású haszongépjárműveket. Ezzel szemben az idén először egy LNG-üzemű nyerges vontatót állítottunk számukra üzembe, most pedig egy elektromos teherautót is. Az előző 20-30%-kal, míg az utóbbi 100%-kal kevesebb lokális CO2-kibocsátása joggal nevezhető mérföldkőnek. Az első elektromos járművet minden bizonnyal továbbiak fogják követni a következő években, egyre nagyobb arányt kihasítva értékesítési darabszámainkból. Büszkék vagyunk a környezetünk érdekében megtett közös lépésekre” – mondta Illés Dávid, a Volvo Hungária Kft. ügyvezető Igazgatója.

Vissza az oldal tetejére