Egy vidámabb bolygóért

Az Unilever kitűzött célja működése ökológiai lábnyomának mérséklése.

Egy vidámabb bolygóért

Világszerte nagyjából 3,5 millió tonna kakaót termelnek évente, amiből az Unilever 35.000 tonnát használ fel. Ennek kétharmadából Magnum jégkrémek készülnek. A kakaótermesztés nem kis ipar, világszerte közel nyolc millió hektáron foglalkoznak ezzel, ami – közvetve és közvetlenül – 40 millió ember megélhetését jelenti. Éppen ezért nem mindegy, milyen körülmények között termelik és használják fel ezt a rengeteg kakaót.

Összhangban az Unilever céljaival és fenntartható forrásokból származó alapanyag-felhasználással kapcsolatos elkötelezettségével, a Magnum márka lépéseket tesz legfontosabb összetevőinek fenntartható forrásból való beszerzésére. A Rainforest Alliance-együttműködés ennek érdekében történik. Célja, hogy szigorú környezeti, gazdasági és etikai szabályok segítségével támogassa a fenntartható fejlődést. Egy kávétermesztő farmnál például megvizsgálják, hogyan bánik az ivóvízkészletekkel, milyen körülmények között dolgoznak a munkások, vagy a földet és a környezetet mennyire terhelik meg a termelés során. Amely farmok megfelelnek az előírásoknak, megkapják az elismerő pecsétet, amin egy helyes zöld béka örül annak, hogy mindenki tett a jövőért.

A Magnum célja, hogy 2015-re kizárólag olyan kakaófarmról vásároljon, amely már megkapta a minősítést. Ezzel sokat tehetünk a természetért, mivel így olyan farmokat támogatunk, amelyek figyelnek a környezetükre, és igyekeznek minél többet megőrizni abból.

Az első hírnök a Magnum Tejcsokoládé-Mogyoró jégkrém volt, a tanúsítvány pedig azt jelenti, hogy a Magnum márkának ez a jégkrémje olyan kakaó felhasználásával készült, ami a szigorú előírásoknak megfelelő farmról származik, vagyis úgy marad meg a ghánaiak munkája, hogy közben a környezetet sem terheltük feleslegesen. 2015-re a Magnum jégkrémekhez felhasznált kakaót, 2020-ig minden más termékünkhöz felhasznált kakaót 100%-ban fenntartható forrásból fogjuk beszerezni. 

2012 év végére elértük, hogy minden Magyarországon forgalmazott Magnum jégkrémünkben felhasznált kakaó rendelkezik a Rainforest Alliance CertifiedTM igazolással.

Vissza az oldal tetejére

KÖVESSEN MINKET

Mindig keressük a kapcsolatot azokkal, akiknek hasonlóan fontos a fenntartható jövő.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Lépjen kapcsolatba az Unileverrel és a szakértői csapatokkal, illetve tekintse meg az Unilever elérhetőségeit szerte a világban.

Kapcsolat