Idén is az Unilever vezeti a Dow Jones fenntarthatósági indexet

Ismét az Unilever érdemelte ki élelmiszer kategóriában az első helyet a Dow Jones fenntarthatósági indexében. A vállalat 11. éve vezeti megszakítás nélkül a Dow Jones listáját.

z Unilever összesen 81 százalékos eredményt ért el a Dow Jones vizsgálatában szereplő 22 szempont alapján, amelyek között társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi kritériumok egyaránt szerepelnek.

A Dow Jones index részben a cégek saját gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi vállalásainak és eredményeinek vizsgálatán alapul. Az Unilever a környezetvédelmi szempontokat tekintve 100 százalékos teljesítményt nyújtott. A cég a feltörekvő piacokra vonatkozó stratégiájában foglaltakat 95 százalékban, a felhasznált alapanyagokra vonatkozó terveket 80 százalékban, míg a klímastratégiájában foglalt elvárásokat 85 százalékban teljesítette.

Paul Polman, az Unilever vezérigazgatója elmondta: „Nagyon boldogok vagyunk, hogy 11 éve mi vezetjük az az élelmiszer kategóriát a Dow Jones fenntarhatósági indexén. Hiszek abban, hogy a sikeres működés egyre inkább megköveteli a hosszútávon fenntartható üzleti modellt, ami a vállalat minden tevékenységére kiterjed. Büszke vagyok minden Unilever-munkatársra, aki szívvel-lélekkel dolgozott ezért az eredményért.”

Az Unilever a Dow Jones index indulása (1999.) óta képviselteti magát az éves értékelésben. A vállat azóta az élelmiszerkategóriában minden évben ott van a vezető cégek között, amelyek a legtöbbet teszik a fenntarthatóságért.

A Dow Jones Fenntarthatósági Indexről

Az 1999-ben elindított Dow Jones Fenntarthatósági Index (Dow Jones Sustainability Indexes) az első olyan globális mutató, amely a fenntarthatóságra összpontosító vezető vállalatok pénzügyi teljesítményét vizsgálja. A világ 2500 legnagyobb vállalatának csupán 10 százaléka kerül be a Dow Jones globális fenntarthatósági indexbe. Az értékelés alapját egy részletesen kidolgozott módszertan adja, amelyben a vállalatok környezeti, társadalmi és gazdasági teljesítményét mérik. (www.sustainability-indexes.com)