4. A Lipton Jégparkban várják az idén a jégimádókat

A Lipton Jégparkban várják az idén a jégimádókat

A budapesti korcsolyaélet impozáns színtere az idei évben nem nyitja meg kapuit a jégimádók előtt felújítási munkák miatt. A felújítási munkák alatt sem maradunk azonban koripálya nélkül.

2009. december 21-én újságírók népesítették be a Városligeti Műjégpálya helyett működő Lipton Jégparkot a tómeder Állatkert felőli oldalán.

A budapesti korcsolyaélet impozáns színtere az idei évben nem nyitja meg kapuit a jégimádók előtt, ugyanis az 1870-ben induló Városligeti Műjégpálya az idén télen felújítási munkák miatt szünetel.

A felújítási munkák alatt sem maradunk azonban koripálya nélkül. Molnár Kálmán, az Unilever kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a Lipton több millió forintos támogatásának segítségével az idén a Koós Károly sétány Állatkert felőli oldalán levő tófelületen alakították ki a jégpályát, hogy míg a másik oldalon haladnak az építkezési munkálatok, addig az ideiglenes pályán zavartalanul sportolhassanak a fővárosiak.

A Lipton Jégpark a téli szünet első napjaitól február végéig lesz nyitva, több mint 1000 nm-es jégfelülettel, melegedővel, Lipton Teázóval, korcsolyakölcsönzővel várja vendégeit.

A médiának szervezett napon az újságírókat Engi Klári egykori műkorcsolya-bajnoknő és korisulijának oktatói tanították a szabályos és biztonságos korcsolyázásra.

A különlegesebb téli sportok iránt érdeklődő lelkes médiamunkásokat a Magyar Curling Szövetség edzői oktatták ennek a hazánkban még kevésbé ismert sportágnak a rejtelmeire. „Hogy vajon az újságíró vendégek közül kerülnek-e ki a jövő nagy tehetségei, azt még nem tudjuk, de hogy hazánkat jelenleg a versenyeken képviselő sportolók komoly reménnyel kecsegtetik a szurkolókat, arra bizonyíték, hogy a múlt héten záródó Európa bajnokságon sportolóink a férfiak a B csoportban 3. helyen zártak, a hölgyek az 5. helyen végeztek tájékoztatott Kiss László,a Magyar Curling Szövetség főtitkára.

Az eseménynek a plüssállatgyűjtő-akció adott karitatív jelleget. A Lipton világszerte támogat rászorulókat termékadományokkal, pénzbeli segítségnyújtással. Fontosnak tartottuk, hogy egy ilyen, ezrek által látogatott helyszínt is „kihasználjunk”, és gyűjtést szervezzünk egy rászoruló szervezet számára – mondta el Molnár Kálmán. Az eseményen a Jégkorongszövetség és a MAC egyesület ifjú hokisai tartottak bemutató edzést, melynek végén a vendégek plüssállatokat dobáltak be a pályára. Ezeket, és a február végéig a helyszínen kihelyezett ládában összegyűjtött játékokat is a Heim Pál Gyermekkórház kis betegei kapják majd meg.

A Lipton jégpark 2010. február 28-ig várja látogatóit.

Nyitvatartás és a belépők ára:

Hétköznap 08-13 illetve 14-20 óráig: 800 Ft

Szombaton és vasárnap 09-12 óráig és 12.30-15.30-ig: 900 Ft, 16 és 20 óra között: 1200 Ft

Aki autóval érkezik, a műjégpálya területén ingyen parkolhat.

Lehet korit bérelni is (25-48-as méretekben), ára 600 Ft/óra. Sőt, ruhatárban is elhelyezhetjük a kabátunkat, táskánkat 100 Ft-ért.

Kérdések

Amennyiben a rendezvény bármely résztvevőjével, részletével, illetve a jégpályával kapcsolatos kérdése van, keresse Kiss Ritát a kiss.rita@littlebig.hu e-mail címen, vagy a 06 70/779-0705-ös telefonszámon.