Nyírbátor lett az Unilever egyik európai gyártóközpontja

Nyírbátorban hivatalosan is lezárult az a 9,7 millió eurós beruházás, amelynek köszönhetően a helyi Unilever Gyár kapacitása 60 százalékkal növekedett.

A majd 10 millió eurós beruházásból elkészült fejlesztéseket lezáró átadó ünnepségen jelen volt Balla Jánosné, Nyírbátor polgármestere, dr. Veres János, a régió országgyűlési képviselője, az Unilever európai vezetősége, valamint az Unilever magyarországi vezetői is.

Az egy éven át tartó munkálatok után a nyírbátori gyár Európa egyik legjelentősebb Unilever gyárává lépett elő. Az új gyártósorok beállításával a kapacitás több mint másfélszeresére nőtt. A gyárterület külsőségeiben is megújult: elkészült az új kamion és személygépkocsi parkoló, valamint új porta is épült. A fejlesztések érintették a palackozórészleget is: a gyár területére települt új flakonfúvó üzemben a termelés már három műszakban zajlik.

„A nyírbátori Unilever gyárból a hazai piac mellett 30 másik európai országba szállítunk háztartás-vegyipari árukat. A gyárban készült termékek volumene pedig az átalakítások után megközelíti majd a 220 millió darabot. A szeptember 4-én lezárt fejlesztésekkel Nyírbátor az Unilever háztartási tisztítószer-üzletágát kiszolgáló gyárak sorában előkelő helyre lépett” – fogalmazott Francesco Azzara, gyárigazgató.

„A fejlesztések középpontjában a produktivitás növelése, a nemzetközi elvárások maximális figyelembe vétele, a minőség és a biztonság álltak, hiszen mindezek együttese adja a sikeres, hatékonyan működő gyár receptjét” – tette hozzá Francesco Azzara. „Ez a nagymérvű befektetés különösen nagy jelentőségű olyan gazdasági környezetben, amikor a legtöbb vállalat megszorításokat hajt végre” – zárta beszédét a gyárigazgató.