4. Az Unilever hatalmas adománya szinte a teljes árvíz utáni fertőtlenítéshez elég

Az Unilever hatalmas adománya szinte a teljes árvíz utáni fertőtlenítéshez elég

Összesen több mint 35,5 tonna tisztítószerrel és mintegy 4 raklapnyit tartós élelmiszerrel segítette az Unilever a magyarországi árvízkárosultakat. Ez az egyik legnagyobb mennyiségű segítség, amellyel magyarországi vállalat segített az árvízkárok helyreállításában.

46 tonna tisztítószer az Unilevertől az árvízkárok enyhítésére

Az Unilever az árvízről szóló hírek után azonnal megtette a szükséges lépéseket. A budapesti központ mellett a vállalat Röszkei Élelmiszergyára és a Nyírbátori Háztartásvegyipari Gyára is nagy mennyiségű termékkel segítette a károsultakat. Elsőként a nyírbátori gyár sietett a károsultak segítségére, hiszen a gyár dolgozói a környéken szinte testközelből tapasztalták a víz okozta pusztítást.

Összesen 33,3 tonna Domestost ajánlottak fel. Húsz tonna Domestost juttattak el a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül a bajba jutott falvaknak és városoknak. Egy tonna Domestost és vegyes tisztítószereket közvetlenül az árvíz által egyik legjobban sújtott Felsőzsolcának küldött a gyár, 9 tonna Domestos pedig Edelénybe, Szendrőládra és Szendrőre került. 2,3 tonna Domestost a Miskolci Vöröskereszt segítségével küldött a gyár további helyszínekre.

A röszkei gyár a Vöröskereszten keresztül 4 raklapnyi tartós élelmiszert adományozott, és annak elszállításáról is saját költségen gondoskodott.

A vállalat emellett összesen mintegy 2,3 tonna Cif terméket is adományozott a bajba jutottaknak, vagyis összesen mintegy 35,5 tonna tisztítószerrel segítette a károk utáni helyreállítási munkálatokat.

Mivel a helyzet Szlovákiában sem volt sokkal jobb az elmúlt hetekben, mint Magyarországon, az Unilever Szlovákiában és Csehországban is nagy mennyiségű tisztítószert ajánlott fel a segítségre szoruló településeknek. A három országban összesen több mint 46 tonna tisztítószert ajánlott fel az árvíz utáni helyreállítási munkálatokhoz.