4. Környezetbarát csomagolóanyagokban az Unilever az első

Környezetbarát csomagolóanyagokban az Unilever az első

Az Unilever a világ első multinacionális FMCG vállalata, amely elkötelezte magát, hogy papír és karton csomagolóanyagait fenntartható forrásból származó anyagokra cseréli meghatározott időn belül.

Unilever legfrissebb vállalása is része annak a törekvésnek, amely szerint a vállalat a következő években úgy növeli a bevételét, hogy eközben jelentősen csökkenti a környezetterhelést. Az Unilever új csomagolóanyag-beszerezés politikája szerint 2015-re a vállalat termékeinek papír és karton csomagolóanyagainak 75 százaléka fenntarthatóan gazdálkodó erdőkből származik, illetve újrahasznosított anyagból készül. Az új papír és karton csomagolóanyagokra vonatkozó beszerzési politika szerint 2020-ra az Unilever papír és karton csomagolóanyagainak 100 százaléka fenntartható forrásból származik.

Azokon a termékeken, amelyeknek csomagolása már az új vállalás alapján készült egy logó is jelzi ezt. Ez nem csupán egy lépés a fenntartható fejlődés és a környezetbarát növekedés felé, de a fogyasztók szemléletformálását is szolgálja.

„Vezető fogyasztási cikkeket forgalmazó vállalatként jelentős mennyiségű papírt és kartont vásárolunk termékeink csomagolásához, hiszen így óvjuk a termékeink minőségét, és így gondoskodhatunk a biztonságos szállításról. Ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy alapanyagainkat felelős forrásból szerezzük be, hiszen ezzel támogatjuk a felelős erdőgazdálkodást, és részt vállalunk az erdőirtás és a klímaváltozás elleni küzdelemben. Elköteleztük magunkat, hogy az összes beszállítónkkal együttműködve fokozatosan növeljük az újrahasznosított anyagokból vagy fenntartható erdőgazdálkodásokból származó papír és karton csomagolás arányát, hogy elérhessük ezt az ambiciózus célt” – fogalmazott Marc Engel, az Unilever globális beszerzési vezetője.