Hathatós segítség az Unilevertől

Két kamionnyi tisztító- és tisztálkodószerrel, valamint tartós élelmiszerrel segítette az Unilever a vörösiszap-katasztrófa áldozatait.

A két 20 tonnás kamion 33 raklapnyi tisztító- és tisztálkodószer, valamint 17 raklapnyi tartós élelmiszer rakományát a vállalat Devecser és Kolontár polgármesterén keresztül juttatta el az érintettekhez, hogy azt ott használják fel, ahol a leginkább szükség van rá. A felajánlott tisztítószereket a vállalat vegyészével egyeztetve választották ki, hiszen a lúgos vörösiszap takarításakor nagyon körültekintően kell megválasztani a tisztításhoz használt anyagokat.

Mivel az Unilever Veszprémi Jégkrémgyára alig 40 kilométerre található Kolontártól, és mintegy 120 állandó Unilever-dolgozó és a veszprémi gyárban dolgozó 350 idénymunkás él a katasztrófa által érintett régió szomszédságában, természetes volt, hogy a vállalat a bajba jutottak segítségére siet. A veszprémi gyár pénzadományokkal és élőmunkával nyújtott azonnali segítséget a rászorulóknak.

Az Unilever a felelős vállalati magatartás elkötelezettje, legyen szó a munkavállalóiról, a fogyasztókról, vagy az egész társadalomról, szűkebb és tágabb értelemben vett környezetéről.

A vállalat budapesti központja és három magyarországi gyára folyamatosan bekapcsolódik a környékbeli települések mindennapjaiba - különféle programokkal, támogatásokkal, vagy ha arra van szükség, adományokkal is segít. Az árvíz idején az Unilever Nyírbátori Háztartásvegyipari Gyára az elsők között sietett a károsultak segítségére. Az Unilever akkor 46 tonna tisztítószerrel és 4 raklapnyi tartós élelmiszerrel járult hozzá a károk enyhítéséhez.

A közvetlen támogatásokon és adományokon túl az Unilever felelőssége abban is megnyilvánul, hogy mind a Nyírbátori Háztartás-vegyipari Gyárban, mind a Veszprémi Jégkrémgyárban, mind pedig a Röszkei Élelmiszergyárban az Európai Uniós szabványoknál is szigorúbb környezetvédelmi és biztonsági előírásokat betartva dolgoznak a munkatársak és készülnek a termékek.

A vállalat nem csak helyi, de globális szinten is felelősséget vállal a társadalmi és a környezeti problémák megoldásában. Október 16-án, az Élelmezés Világnapján a World Food Program (WFP) kezdeményezéshez csatlakozva az Unilever az idei évben is jelentős élelmiszeradományt küldött az éhezés problémája által leginkább sújtott afrikai országokba