Hathatós segítség az Unilevertől

Két kamionnyi tisztító- és tisztálkodószerrel, valamint tartós élelmiszerrel segítette az Unilever a vörösiszap-katasztrófa áldozatait.

A két 20 tonnás kamion 33 raklapnyi tisztító- és tisztálkodószer, valamint 17 raklapnyi tartós élelmiszer rakományát a vállalat Devecser és Kolontár polgármesterén keresztül juttatta el az érintettekhez, hogy azt ott használják fel, ahol a leginkább szükség van rá. A felajánlott tisztítószereket a vállalat vegyészével egyeztetve választották ki, hiszen a lúgos vörösiszap takarításakor nagyon körültekintően kell megválasztani a tisztításhoz használt anyagokat.

Mivel az Unilever Veszprémi Jégkrémgyára alig 40 kilométerre található Kolontártól, és mintegy 120 állandó Unilever-dolgozó és a veszprémi gyárban dolgozó 350 idénymunkás él a katasztrófa által érintett régió szomszédságában, természetes volt, hogy a vállalat a bajba jutottak segítségére siet. A veszprémi gyár pénzadományokkal és élőmunkával nyújtott azonnali segítséget a rászorulóknak.

Az Unilever a felelős vállalati magatartás elkötelezettje, legyen szó a munkavállalóiról, a fogyasztókról, vagy az egész társadalomról, szűkebb és tágabb értelemben vett környezetéről.

A vállalat budapesti központja és három magyarországi gyára folyamatosan bekapcsolódik a környékbeli települések mindennapjaiba - különféle programokkal, támogatásokkal, vagy ha arra van szükség, adományokkal is segít. Az árvíz idején az Unilever Nyírbátori Háztartásvegyipari Gyára az elsők között sietett a károsultak segítségére. Az Unilever akkor 46 tonna tisztítószerrel és 4 raklapnyi tartós élelmiszerrel járult hozzá a károk enyhítéséhez.

A közvetlen támogatásokon és adományokon túl az Unilever felelőssége abban is megnyilvánul, hogy mind a Nyírbátori Háztartás-vegyipari Gyárban, mind a Veszprémi Jégkrémgyárban, mind pedig a Röszkei Élelmiszergyárban az Európai Uniós szabványoknál is szigorúbb környezetvédelmi és biztonsági előírásokat betartva dolgoznak a munkatársak és készülnek a termékek.

A vállalat nem csak helyi, de globális szinten is felelősséget vállal a társadalmi és a környezeti problémák megoldásában. Október 16-án, az Élelmezés Világnapján a World Food Program (WFP) kezdeményezéshez csatlakozva az Unilever az idei évben is jelentős élelmiszeradományt küldött az éhezés problémája által leginkább sújtott afrikai országokba

Média kapcsolat

Beata Vince

Unilever Magyarország Kft.
1138 Váci út 121-127. D épület


beata.vince@unilever.com

Bővebben ezekről a témakörökről

Vissza az oldal tetejére

KÖVESSEN MINKET

Mindig keressük a kapcsolatot azokkal, akiknek hasonlóan fontos a fenntartható jövő.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Lépjen kapcsolatba az Unileverrel és a szakértői csapatokkal, illetve tekintse meg az Unilever elérhetőségeit szerte a világban.

Kapcsolat