Továbbra is nyereséges az Unilever-csoport

A globális fmcg-piac egyik legnagyobb szereplője 13,2 százalékos forgalomnövekedést ért el 2010 harmadik negyedévében.

Az Unilever - akvizíciós hatásoktól és árfolyam-változástól megtisztított - csoportszintű értékesítési bevételei 3,6 százalékkal nőttek az idei harmadik negyedévben.

Az Unilever összesen 11,55 milliárd eurós forgalommal zárta az elmúlt negyedévet, amely 13,2 százalékos növekedést jelent a megelőző negyedévhez képest. Mindeközben a brit-holland tulajdonú fmcg-csoport 1,8 milliárd eurós üzemi nyeresége 21 százalékkal haladja meg a második negyedéves eredményt. Az Unilever nettó nyeresége 21 százalékkal 1,35 milliárd euróra nőtt a harmadik negyedévben.

Az év első kilenc hónapjában így az Unilever 33,45 milliárd eurós forgalmat könyvelhetett el, amely 10,9 százalékkal haladja meg az elmúlt év azonos időszakának forgalmát. Az idei első három negyedév 4,88 milliárd eurós üzemi nyeresége 21 százalékos, a 3,5 milliárd eurós nettó profit pedig 29 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest.

Az Unilever a harmadik negyedévben is növelni tudta értékesítési volumenét a nyugat-európai piacokon. A brit-holland csoport 3,18 milliárd eurós forgalmat bonyolított Nyugat-Európában a harmadik negyedévben, miközben működési nyeresége 1,6 százalékkal javult az előző negyedévhez képest. Az év első kilenc hónapjában ezzel együtt 9,2 milliárd euróra nőtt az Unilever nyugat-európai forgalma, az üzemi nyereség pedig 1,4 százalékos javulást mutat az elmúlt év első három negyedévéhez képest.

Paul Polman, az Unilever vezérigazgatója szerint a csoport harmadik negyedéves globális növekedés elsősorban a fejlődő piacok lendületes teljesítményének köszönhető, amely egyben azt is jelzi, hogy a brit-holland társaság az egyre erősödő versenyben is képes volt megerősíteni piaci pozícióit. A csoport annak ellenére is növekedésről tudott számot adni, hogy egyes piacokon árcsökkentésre kényszerült versenyképességének megőrzése érdekében.

Az fmcg-csoport a harmadik negyedévben nem növelte hirdetési és promóciós célú ráfordításait a megelőző évhez képest, ám ez elsősorban a magas 2009-es bázissal magyarázható – mondta Polman.

Továbbra is tart az Unilever szervezeti átalakítása, amelynek keretében a csoport globális beszállítói láncot alakít ki, illetve felvásárolja a testápolási és háztartási termékeket gyártó Alberto Culver társaságot. A csoport várakozásai szerint egy másik új szerzemény, a Sara Lee márka akvizíciója már az idei utolsó negyedévben lezárulhat.

Paul Polman vezérigazgató szerint az Unilever az év hátralévő részében is a nyereséges termékcsoportok értékesítési volumenének növelésére, a jó cash-flow termelési képesség további erősítésére, valamint az üzemi nyereség stabil és fenntartható növekedésére koncentrál.

Média kapcsolat

Beata Vince

Unilever Magyarország Kft.
1138 Váci út 121-127. D épület


beata.vince@unilever.com

Bővebben ezekről a témakörökről

Vissza az oldal tetejére

KÖVESSEN MINKET

Mindig keressük a kapcsolatot azokkal, akiknek hasonlóan fontos a fenntartható jövő.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Lépjen kapcsolatba az Unileverrel és a szakértői csapatokkal, illetve tekintse meg az Unilever elérhetőségeit szerte a világban.

Kapcsolat