2,2 milliárdos beruházás a veszprémi jégkrémgyárban

Az Unilever Magyarország Kft. Veszprémi (Algida) Jégkrémgyárában egy 2,2 milliárd forint összértékű beruházásnak köszönhetően nagyobb kapacitású hűtőházat építenek, és korszerűsítik az ehhez kapcsolódó épületeket.

A „Korszerű hűtőház építése az Unilever Magyarország Kft. Veszprémi Jégkrémgyárában” elnevezésű projekt révén 2011-12. folyamán egy négy blokkból álló, együttesen mintegy 12000 paletta kapacitású hűtőház jön létre, kapcsolódó épületekkel (árukiadó iroda, étterem, melegedő, öltöző, targoncatöltő, kompresszorház, raktárak), 7513 m2 hasznos alapterülettel. Továbbá fejlesztik az átcsomagoló üzemet, az út- és parkolórendszert és a zöldfelületet.

Széchenyi terv

Az Unilever Magyarország Kft. Veszprémi (Algida) Jégkrémgyára 1992. óta folyamatos fejlesztéseivel minden szempontból minőségi üzemmé nőtte ki magát. Az utóbbi években a piaci verseny miatt gyorsuló termékfejlesztési és termelés-bővítési projektek mellett elmaradt a hűtőház fejlesztése. A jelenlegi 1800 palettás kapacitás messze elmarad a jelenlegi gyári tárolási igényektől, ezért a gyár külső pufferraktárakat vesz igénybe. A gazdasági válság ellenére bővülő piaci lehetőségek kiaknázása miatt a gyár 2008-ban egy háromütemű fejlesztési programot indított el, melynek I. ütemeként termelésbővítésre került sor. A II. ütemben a hűtőházat fejlesztik, majd 2012-15. folyamán további termelésbővítést terveznek.

’A jelenlegi beruházás a hosszú távú vállalati stratégia részeként támogatja a termelőkapacitás további növelését.’ – fogalmazott Szatóri László, gyárigazgató. ’Az Unilever elkötelezett környezetterhelésének csökkentése mellett, a fejlesztés a szállítási teljesítmény visszaesésével a károsanyag-kibocsátás csökkentését is célozza.’

Unilever logo

A beruházás látványterve

Unilever logo

Fotógaléria az építkezésről

Beata Vince

Unilever Magyarország Kft.
1138 Váci út 121-127. D épület


beata.vince@unilever.com

Bővebben ezekről a témakörökről

Vissza az oldal tetejére

KÖVESSEN MINKET

Mindig keressük a kapcsolatot azokkal, akiknek hasonlóan fontos a fenntartható jövő.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Lépjen kapcsolatba az Unileverrel és a szakértői csapatokkal, illetve tekintse meg az Unilever elérhetőségeit szerte a világban.

Kapcsolat