4. Fogyasztóival összefogva fenntarthatóságban legyőzhetetlen az Unilever

Fogyasztóival összefogva fenntarthatóságban legyőzhetetlen az Unilever

Tizenharmadik egymást követő alkalommal idén is az Unilever nyerte el a legjobb helyezést az Élelmiszer Gyártók kategóriájában a Dow Jones Fenntarthatósági Indexén. A szegmens átlaga mindössze 45%-ot ért el az Unilever kimagasló összesített 81%-val szemben.

A vállalat az Egészség és Táplálkozás, illetve a Csomagolás kategóriákban is 100%-os eredményt ért el. Az Unilever ezzel az eredménnyel olyan gyártókat utasított maga mögé, mint a Danone, a Nestlé vagy a Kraft.

Ugyanakkor az idei szigorúbb előírások következtében az Élelmiszergyártó Szegmens eredményei összességében rosszabb eredményekkel zártak, mint az előző évben. A Unilever 2010-ben elért 83%-os teljesítménye idén 81%-ra változott, míg a teljes szegmens tavalyi 50%-os átlageredménye öt százalékponttal csökkent.

„Büszkék vagyunk arra, hogy 100%-os eredményt értünk el az Egészség és Táplálkozás illetve a Csomagolás kategóriákban, valamit arra, hogy számos értékelési szempont eredményén javítani tudtunk.”- nyilatkozta Gavin Neath, az Unilever globális alelnöke.

A Dow Jones Fenntarthatósági Indexről

Az 1999-ben elindított Dow Jones Fenntarthatósági Index (Dow Jones Sustainability Indexes) az első olyan globális mutató, amely a fenntarthatóságra összpontosító vezető vállalatok pénzügyi teljesítményét vizsgálja. A világ 2500 legnagyobb vállalatának csupán 10 százaléka kerül be a Dow Jones globális fenntarthatósági indexbe. Az értékelés alapját egy részletesen kidolgozott módszertan adja, amelyben a vállalatok környezeti, társadalmi és gazdasági teljesítményét mérik. Az értékelés gazdasági, környezeti, és társadalmi szempontokon alapul, figyelembe véve olyan területeket is, mint a vállalatirányítás, klímastratégia vagy ellátási lánc-menedzsment.

További információ: www.sustainability-indexes.com