Az Unilever átadta a 40. Delikát8 játszóteret

A rászoruló kistelepülések idén is nagy számban vettek részt a Delikát8 Főzzön játszóteret! kampányában, akik közül idén Szuhogy, Valkonya, Martély, Egyek, Dág, Kétsoprony, Nagykozár és Berettyóújfalu örülhet a vadonatúj játszótérnek. A 40. játszóteret Berettyóújfalu nyerte.

Az Unilever Magyarország Kft. 5 éve indította el a „Főzzön játszóteret!” programját. A program célja azon települések támogatása, ahol a közösség tagjai szerint a legnagyobb szükség van egy új, biztonságos és az európai uniós normáknak is megfelelő játszótér létrehozására. Azt pedig, hogy erre ténylegesen mekkora igény van, jól jelzi, hogy csak idén 42.771db Delikát8 vonalkódot küldtek be a rászoruló térségek, akik közül 2011-ben új játszótereknek örülhetnek a következő települések: Szuhogy, Valkonya, Martély, Egyek, Dág, Kétsoprony, Nagykozár és Berettyóújfalu.

„Az Unilever Magyarország elkötelezettségét a Főzzön játszóteret program iránt semmi nem bizonyítja jobban, mint az, hogy az elmúlt öt évben összesen 212 millió forintból építettünk játszótereket szerte az országban. Továbbra is azt gondoljuk, hogy a lehető legjobban költöttük el ezt az összeget és a gazdasági válság ellenére is folytatni kívánjuk a programot.”– mondta Vince Beáta az Unilever Magyarország Kft. kommunikációs vezetője.

A jubileumi – berettyóújfalui – játszótérátadásra nem csak a szervezők készültek különleges programokkal – Farkasházi Réka énekelt a gyermekeknek, Vincze Ottó focizott velük – de a program fő nyertesei, a gyermekek is megajándékozták az Unilevert. A tavaly is induló, de akkor sikert el nem érő faluban idén már a helyi kisboltoktól kezdve, az óvoda, a bölcsőde, az orvosi rendelő, a nagymamák és szülők is, egyszóval mindenki mozgósította magát a nagy ügy érdekében. A játszótér átadására október 6-án került sor, melyen a berettyóújfalui lakosok apraja-nagyja részt vett és együtt örült a csodaszép játszótér felavatásának.

"Jó dolog ma Berettyóújfaluban gyereknek lenni, és jó dolog ma Berettyóújfaluban városvezetőnek lenni. Az elmúlt hónapokban átadtuk megújult közösségi tereinket, köztük az újfalui városrészen egy új játszóteret is. Mindezt pályázati forrásokból, kivéve ezt Berettyószentmártonban, amelynél a Delikát 8 - Főzzön játszóteret! programja, a közösségi összefogás, illetve Nagy Ernőné áldozatkész gyűjtőmunkája jelentette azt a forrást, melyből a városrész gyermekei számára is megteremtődött az európai színvonalú játszótér. Köszönet mindenkinek, aki ennek megvalósításában közreműködött."-mondott köszönetet a szervezőknek Muraközi István Berettyóújfalu polgármestere

Az Unilever Magyarország kiemelten fontosnak tartja, hogy fenntarthatósági programjaival a társadalmat egészében érintő kérdésekkel foglalkozzon. Segíts okosan programjának köszönhetően idén minden mentőautóban lesz defibrillátor készülék és szintén a felelős magatartás eredménye a 40 kistérségi játszótér is.

További információ:

Kovács Margit