Idén Tényő és Debrecen főzött játszóteret

Az Unilever már több mint 230 millió forintot fordított játszóterek építésére Magyarországon.

Az Unilever idei „Főzzön játszóteret!” programja augusztus közepén zárult le, a blokkok és vonalkódok összesítését követően pedig a véghajrában dőlt el, hogy melyik település nyerte a korszerű és biztonságos játszóteret. A nyertes település lakói 3 évvel ezelőtt kezdték el a gyűjtést, az összefogásuknak köszönhetően így Tényőn épül meg a 45. Delikát játszótér. A Spar-ral közösen indított játékban pedig közjegyző jelenlétében került kisorsolásra az idei nyertes, Debrecen. Itt adják majd át a 46. játszóteret. A gyerekek nemsokára birtokba vehetik a 45. és 46. Delikát játszótereket.

A Delikát hat éve indította el hagyományteremtő céllal a „Főzzön játszóteret!” elnevezésű játszótér- és közösségépítő programját, amelynek legfontosabb célkitűzése az volt, hogy országszerte minél több biztonságos játszótér legyen. Az akcióval egyrészt a hazai játszótér-állományt kívánta gazdagítani a Delikátot gyártó Unilever Magyarország Kft., másfelől pedig hozzájárulni a legkisebbek egészséges testi-lelki fejlődéséhez, továbbá a helyi közösségek továbbépüléséhez.

A Tényői sikert valóban a közösség összefogása és kitartása hozta meg, hiszen lakói három évvel ezelőtt kezdtek bele a vonalkódok gyűjtésébe. A településről összesen 3284 kg Delikát vonalkódot küldtek be, ami az 1531 fős lakosságot tekintve, fejenként összesen 2 kg-ot jelent. A verseny utolsó hetében, azaz a véghajrában küldték be a mintegy 3 tonna Delikátnak megfelelő mennyiségű vonalkódot, így az ő esetük bebizonyította, hogy 15 nap alatt valóban lehetett játszóteret nyerni!

A község polgármestere, Varga Gábor, így látja a közösség összefogását: ”Tényő kívülről nézve, egy a több ezer falu közül, de belülről mást, nekünk más. A mi falunk. A szép környezetben, jó emberekkel a nyugalom szigete, ahol élnek a hagyományok, létezik emberség, tudjuk, mit jelent az értünk-egymásért. Ahol a beköltözőt szívesen látjuk - befogadjuk. Ahol az elköltöző hozzánk tartozik - visszavárjuk. Ahol madárdalra alszunk el és ébredünk. Ahol az utcán köszönünk egymásnak.

Tudunk egymás gondjáról-bajáról, segítjük egymást. Dolgozzunk azért, hogy maradjon ilyen. Mi is maradjunk ilyenek. Ezért nyertük el ezt a pályázatot.” A Spar-ral közösen indított játékban azonban az összefogás mellett egy kis szerencsére is szükség volt. A beküldött blokkok összesítését és sorsolást követően dőlt el, hogy Debrecen nyerte meg a 46. Delikát játszóteret, amit a Tényőivel együtt nemsokára birtokba is vehetnek a gyermekek.

„Mindig jó érzés segíteni, azonban látva a Tényői összefogást, külön öröm, hogy a helyiek kitartását siker koronázta és az örömükhöz mi is hozzájárulhatunk. Ezek azok a példák, amik évről évre alátámasztják, hogy érdemes ilyen ügyeket támogatni. Az idei két játszótér megépítése összesen bruttó 10.179.703 Ft-ba kerül, így - az elmúlt öt évvel összeadva - az Unilever eddig több mint 230 millió forintot fordított a kitűzött célja megvalósítására: arra, hogy minél több korszerű és biztonságos játszótér épüljön Magyarországon.”– mondta Vince Beáta az Unilever Magyarország Kft. kommunikációs vezetője.

További információért, illetve az aktuális hírekért kérjük, látogasson el a www.delikat.hu weboldalra.

További információ:

Tóth Beáta
Hill+Knowlton Strategies
Beata.toth@hkstrategies.com
+36 1351-9101

1138 Váci út 121-127. D épület

KÖVESSEN MINKET

Mindig keressük a kapcsolatot azokkal, akiknek hasonlóan fontos a fenntartható jövő.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Lépjen kapcsolatba az Unileverrel és a szakértői csapatokkal, illetve tekintse meg az Unilever elérhetőségeit szerte a világban.