Új ügyvezető igazgató az Unilever Magyarország Kft. élén

2012. december 1-jétől Gyenes András tölti be az Unilever Magyarország ügyvezető igazgatói posztját. Az Unilever új régiófelosztását követően a frissen kinevezett ügyvezető igazgató a magyar mellett a szlovén, a horvát, valamint a bosznia-hercegovinai vállalatok irányításáért is felel majd.

Gyenes András az elmúlt 20 évben számos döntéshozói pozíciót töltött be az Unilever csoporton belül, Magyarország mellett Csehországban, Horvátországban és Hollandiában is dolgozott. Az új ügyvezető igazgató az általános menedzsment ismeretek mellett pénzügyi, értékesítési és marketing tapasztalatokkal is rendelkezik. Magyarország és Adria régió elnökeként négy ország (Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina) üzleti tervezéséért, pénzügyi eredményéért és a teljesítmény-mutatók alakulásáért felel majd.

„Ügyvezető igazgatóként elsősorban a magyarországi, elnökként viszont a magyar, a szlovén, a horvát és a bosznia-hercegovinai vállalatok eredményeiért is én felelek majd. Természetesen óriási megtiszteltetés számomra a kinevezés, ugyanakkor komoly kihívás is a jelenlegi gazdasági környezetben. Az elmúlt hónapok eredményeit tekintve a magyarországi vállalat teljesített a legjobban a közép-kelet-európai régióban, és erre büszke is vagyok. Reményeim szerint ugyanezt az eredményességet Szlovénia, Horvátország és Bosznia-Hercegovina tekintetében is elmondhatom majd a közeljövőben.” – mondta Gyenes András, az Unilever Magyarország és Adria régiójának elnöke.

A kezdetektől jó helyen

Gyenes András 1993-ban frissdiplomásként csatlakozott az Unilever magyarországi vállalatához egy gyakornoki program keretében pénzügyi területen, később a hollandiai központban szenior auditorként dolgozott. András 1998 óta lát el különböző vezető pozíciót a vállalatcsoporton belül, az elmúlt 10 év alatt ügyvezető igazgatói és marketing igazgatói posztot is betöltött.

Gyenes András okleveles közgazdászként végzett a pécsi Janus Pannonius Egyetemen 1993-ban, folyékonyan beszél angolul. Szabadidejét főleg családjával és nyolc éves kislányával tölti, továbbá rajong az operáért, és ha ideje engedi szívesen hódol kedvenc sportjának a tenisznek.