Unilever margarinok - hidrogénezés nélkül, minimális transzzsírtartalom

A Népegészségügyi Termékadó (chipsadó) adózandó termékkörének bővítése kapcsán a napokban több sajtóhír is megjelent, miszerint a margarinok nagy mennyiségben tartalmaznak az egészségre káros transzzsírsavakat.

Unilever logo

Az Unilever törekszik arra, hogy minél több csatornán informálja fogyasztóit, partnereit a termékek összetevőiről, így a szóban forgó transzzsírsav-tartalomról is. A Rama, Delma, Flora, Bertolli és Liga margarinok transzzsírsav-tartalma az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által javasolt határérték alatt van. Más margarinok magas transzzsírsav-tartalmát a gyártáshoz felhasznált részlegesen hidrogénezett növényi olajok okozzák. Ugyanakkor a Rama, Flora, Delma, Bertolli és Liga margarinok már évek óta nem hidrogénezett növényi olajokból készülnek, így a termékek transzzsírsav tartalma is elenyésző. Az Unilever termékei ízletes és értékes mindennapi élelmiszerek.

Média kapcsolat

Beata Vince

Unilever Magyarország Kft.
1138 Váci út 121-127. D épület


beata.vince@unilever.com

Bővebben ezekről a témakörökről

Vissza az oldal tetejére

KÖVESSEN MINKET

Mindig keressük a kapcsolatot azokkal, akiknek hasonlóan fontos a fenntartható jövő.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Lépjen kapcsolatba az Unileverrel és a szakértői csapatokkal, illetve tekintse meg az Unilever elérhetőségeit szerte a világban.

Kapcsolat