Vállalatok közösen a fenntartható fejlődésért

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért „A vállalati fenntarthatóság komplex értelmezése” című vezetőknek szóló ajánlását elsőként 45 magyarországi vállalat, köztük az Unilever Magyarország Kft. vezetője írta alá november 27-én.

Az Unilevernél a fenntarthatóság stratégiai kérdés. A vállalat által 2010 novemberében indított Fenntarthatósági Terv éppen a Magyarországi Üzleti Tanács által is megfogalmazott értékek alapján rajzolta újra a vállalat üzleti stratégiáját. 

A Terv értelmében a vállalat 60 olyan, az értéklánc teljes egészére vonatkozó célkitűzést határozott meg, amelyet 2020-ig teljesíteniük kell.„Az Unilevernél hisszük, hogy a vállalatok felelőssége kiterjed termékeik teljes életciklusára, és ma már csak a fenntartható, megbízható növekedés az egyetlen elfogadható, hosszú távú üzleti modell. 

A Magyarországi Üzleti Tanács ajánlásában megfogalmazott értékek lényegében megegyeznek az Unilever vállalati filozófiájával, ezért egyértelmű volt, hogy csatlakozunk a kezdeményezéshez” – mondta Gyenes András, az Unilever Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért szervezet célja, hogy előmozdítsa a hazai vállalatok körében a fenntartható fejlődés három alappillérének, a gazdasági eredményesség, az ökológia egyensúly és a társadalmi életminőség elveinek a gazdasági gyakorlatba való átültetését és alkalmazását. „Az ajánlás megalkotásával az volt a célunk, hogy olyan alapelveket fogalmazzunk meg, melyek segítségével a vezetői döntéshozatalban megjelenhet a fenntarthatóság komplex értelmezése. Büszkék vagyunk arra, hogy már az alapításkor több mint 40 magyarországi vállalat és üzleti szervezet csatlakozott a kezdeményezéshez és reméljük a jövőben számos vezető írja még alá és forgatja haszonnal ajánlásunkat” – mondja Salgó István, a szervezet elnöke.

A BCSDH ajánlását 2012. november 27-én az alábbi vállalatok és üzleti szervezetek vezetői írták alá:

Az ajánlás alapító aláírói:

ÁAK, Accor, Alteo, Ben&Loch, Budapest Airport, Budapesti Erőmű (EDF Csoport), Dandelion, Denso, Energy Hungary, E.ON, Grundfos, Holcim, HVG, ING Bank, Kékkúti Ásványvíz, KPMG, Lapker, Legrand, MOL, MTVA, MVM, NISZ, Shell, Siemens, Telenor, Unilever, Volkswagen

További aláírók:

Alcoa, Alstom, Brit Kamara, Dalkia, Electrolux, Francia Kamara, GDF Suez, MagNet Bank, Masterplast, MNV, Nestlé, Pannonia Ethanol, Richter, Sanofi, Svájci Kamara, Svéd Kamara, Toyota, Vodafone

Média kapcsolat

Beata Vince

Unilever Magyarország Kft.
1138 Váci út 121-127. D épület


beata.vince@unilever.com

Bővebben ezekről a témakörökről

Vissza az oldal tetejére

KÖVESSEN MINKET

Mindig keressük a kapcsolatot azokkal, akiknek hasonlóan fontos a fenntartható jövő.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Lépjen kapcsolatba az Unileverrel és a szakértői csapatokkal, illetve tekintse meg az Unilever elérhetőségeit szerte a világban.

Kapcsolat