4. Az Unileveré Európa legzöldebb irodája

Az Unileveré Európa legzöldebb irodája

November 22-én Brüsszelben először díjazták Európa legzöldebb irodáit a „Zöld Innovációk” című konferencián, ahol az Unilever Magyarország budapesti irodája nagyvállalati kategóriában nyert elismerést. A vállalat pályázatával idén júniusban nyert a 6. Zöld Iroda napon, amivel automatikusan tovább jutott az Európai versenyre.

A vállalat pályázatában a papírfelhasználás csökkentését és a szelektív hulladékgyűjtés reformját tűzte ki célul. A Zöld Iroda Verseny 2013-ban egybeesett az Unilever központi irodájának átalakításával. Az átépítés során fontos szempont volt, hogy a változások illeszkedjenek a Green Office programhoz, amely az Unilever Fenntarthatósági Tervének szellemében indult el 2010-ben. A Program korábbi sikerét jelzi, hogy a célokat mindkét évben felülmúlták: 2012-ben a tervezett 5 százalékkal szemben az irodák áramfogyasztása 7 százalékkal, az energiafelhasználásból származó CO2-kibocsátás pedig 14 százalékkal csökkent.

Az Unilever Magyarország Kft. budapesti központjában több mint 300 munkavállaló végez elsősorban számítógépes munkát. Az iroda átalakításának és a szemléletformáló felhívásoknak köszönhetően 36 százalékkal csökkent az irodai papírfelhasználás, és 42 százalékkal lett kevesebb az energiafelhasználásból eredő CO2-kibocsátás.

Levelezési cím

(központi iroda címe):