Több mint 10 000 liter Domestos tisztítószerrel segít az Unilever az árvíz utáni fertőtlenítésben

Az árvíz utáni takarítási-fertőtlenítési feladatok ellátásához az Unilever Magyarország 10 000 liter Domestos tisztítószert adományozott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak. A szervezet az adományt Nagymaros és Kisoroszi mentesítési és fertőtlenítési munkálataihoz használja fel.

Unilever logo Unilever logo

Az ár levonultával különleges figyelmet kell fordítaniuk az árvízzel sújtott területeken élőknek lakóhelyük és környékük takarítására, fertőtlenítésére, hogy elkerüljék a hasmenéses, hányásos tünetekkel járó megbetegedéseket. A megelőzéshez nem szükségesek különleges készítmények, elegendőek a kereskedelmi forgalomban kapható, a hétköznapokban is használt, fertőtlenítésre alkalmas termékek.

Az Unilever Magyarország 10 000 liter Domestos tisztítószert adományozott Nagymarosnak és Kisoroszinak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közreműködésével. „Az Unilever adománya éppen a legjobbkor érkezett. Nagymaros és Kisoroszi különösen árvízzel sújtott terület, így a fertőtlenítés itt kiemelten fontos. A felajánlott tisztítószerek nagy segítséget jelentenek a fertőtlenítési munkálatok során” – mondta Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A vállalat a fertőtlenítőszer mellett 2 330 darab Saga teát és 28 620 darab Knorr instant levest is eljuttatott a rászorulóknak, és további 168 liter Domestos tisztítószert adományozott a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodának a helyreállítási munkához. „Június 24-én indul a 7. Masters Vízilabda Európa-bajnokság, így különösen fontos számunkra, hogy a fertőtlenítési munka idejében elkezdődhessen. Ehhez nyújt segítséget az Unilever adománya” – mondta Dala Tamás, az Olimpiai Központ vezetője.

„Az árvíz okozta károk helyreállításában az Unilever is támogatni szeretné a rászorulókat. Az ár levonultával a legfontosabb feladat a megfelelő fertőtlenítés, ezért ajánlunk fel nagy mennyiségben Domestos tisztítószert az árvíz sújtotta településeknek és az uszodának” – mondta Gyenes András, az Unilever Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Média kapcsolat

Beata Vince

Unilever Magyarország Kft.
1138 Váci út 121-127. D épület


beata.vince@unilever.com

Bővebben ezekről a témakörökről

Vissza az oldal tetejére

KÖVESSEN MINKET

Mindig keressük a kapcsolatot azokkal, akiknek hasonlóan fontos a fenntartható jövő.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Lépjen kapcsolatba az Unileverrel és a szakértői csapatokkal, illetve tekintse meg az Unilever elérhetőségeit szerte a világban.

Kapcsolat