Toggle Keresés

3. Híreink
  4. Elkészült a Magnum hajó

Elkészült a Magnum hajó

Július 11-én ünnepélyes keretek között avatták fel a Magnumot, a Balaton legújabb NAUTIC 370 RUN típusú hajóját. Az Unilever támogatásával épített Magnum névre keresztelt hajó akár földkerülésre is alkalmas és a jelen kor legkomolyabb technikai adottságaival rendelkezik.

A hajó teljes szerkezete karbonból készült, amelynek nagy előnye, hogy a minimális súly mellett maximális szilárdságot biztosít. A 36 láb hosszú vitorlást a világhírű tervező, Andrej Justin álmodta meg, Soponyai Géza építette, az árbócokat pedig a nemzetközileg elismert és számos győztes hajót jegyző Paulovits Dénes készítette.

A vitorlással a Magnum Sailing Team elsősorban balatoni versenyeken indul majd, így többek között a július 25-én megrendezésre kerülő Kékszalag versenyen is rajthoz állnak. A Magnum az SOS Gyermekfaluval és a LáriFári alapítvánnyal kötött együttműködés keretében a versenyzés mellett élményterápiás futamoknak is állandó résztvevője lesz, a beteg gyerekek elsőként az augusztus 8-án Balatonfüreden megrendezésre kerülő SOS Gyermekfalu Regattán próbálhatják majd ki.

„A Magnum egyet jelent a nyárral és a kikapcsolódással, ezért is örültünk a lehetőségnek, hogy éppen egy balatoni vitorlás viselheti ezt a nevet. A hajó fantasztikus paraméterekkel rendelkezik, ezért biztos vagyok benne, hogy a csapat is kiváló eredményeket ér majd el a hazai versenyeken. A beteg gyerekek hajóztatása rendkívül nemes feladat, így külön öröm számunkra, hogy a Magnum vitorlással önfeledt vidám kikapcsolódásban lehet részük” – mondja Lukács Dénes, az Unilever Jégkrém üzletágának Értékesítési Vezetője.

Levelezési cím

(központi iroda címe):