4. Az Unilever a helyes kézmosás fontosságára hívja fel a figyelmet a Kézmosás Világnapján

Hatodik alkalommal rendezik meg a Kézmosás Világnapját október 15-én a világ számos pontján. A globális kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a megfelelő kézmosás és az alapvető higiéniai körülmények fontosságára.

Az Unilever Fenntarthatósági Tervének egyik célkitűzése, hogytöbb mint egy milliárd embernek segítsen higiénés szokásaik javításában, felhívja a figyelmet a helyes kézmosás fontosságára, ezzel segítve a hasmenéses és légúti megbetegedések visszaszorítását. Az Unilever Magyarországon elsősorban a Baba márka segítségével hívja fel a figyelmet a helyes kézmosás fontosságára.

Téves gondolat, hogy a helyes kézmosás hiánya csak a fejlődő világ országaiban jelent problémát. Világszerte,évente több millió kisgyermek hal meg hasmenés és tüdőgyulladás következtében még mielőtt betöltené az ötödik életévét – pedig a megbetegedések többsége helyes, szappanos kézmosással elkerülhető lenne. A több, nemzetközi szervezet kezdeményezésére megrendezett világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a helyes kézmosás fontosságára és egyben tudatosítsa a szappannal történő kézmosás szerepét a hasmenéses és akut légúti megbetegedések megelőzésében - amely az egyik legegyszerűbb, leghatékonyabb és legolcsóbb módja, hogy minimalizáljuk a fertőzéses megbetegedések továbbterjedését.

Egy alapos kézmosás legalább 30 másodpercig tart, és körülbelül ennyi idő elegendő a mikrobák elpusztítására is. A helyes kézmosás lépései a következők: először engedj vizet a kezedre, majd tegyél rá egy nyomás folyékony szappant. Ezután dörzsöld össze a tenyered simán, majd úgyis, hogy váltakoztatod a kézfejeidet, illetve összefonod az ujjaidat. Ezek után összeakasztott ujjakkal dörzsöld össze a tenyered, majd váltakozva a hüvelykujjaidat és ujjbegyeidet is. Végezetül öblítsd le alaposan a kezed.

Levelezési cím

(központi iroda címe):