4. Szakmai díjat kapott a Flora Szívbarát Lépések programja 2013-ban is

Szakmai díjat kapott a Flora Szívbarát Lépések programja 2013-ban is

Ismét szakmai díjjal jutalmazták a Flora Szívbarát Lépések programját a 2013-as Népegészségügyi Konferencián kiemelt társadalmi felelősségvállalás kategóriában.

A Flora – tavalyi évhez hasonlóan díjazott – Szívbarát Lépések programja a kezdetektől részt vesz a Program a Magyar Társadalomért kezdeményezésben, amelynek célja, hogy felhívja a magyar emberek figyelmét a szív egészségének védelmére. E kezdeményezés jelenleg a legnagyobb hazai átfogó humanitárius egészségügyi szűrőprogram, amelyen az elmúlt 3 év alatt 528 helyszínen több mint 132 ezer látogatót fogadtak, és 1 597 163 vizsgálatot végeztek el. A program célja – az elérhető legkorszerűbb lehetőségekkel és eszközökkel – a megőrzés és az egészségi állapot javításán túl a megelőzés is.

„Az Unilever számára kiemelten fontos az egészséges életmód, ezért folyamatosan azon dolgozunk, hogy felhívjuk fogyasztóink figyelmét az egészségtudatos táplálkozás fontosságára. Többek között a Flora márkánkkal is arra ösztönözzük az embereket, hogy lépéseket tegyenek a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatának csökkentése érdekében” – mondta Vince Beáta, az Unilever Magyarország Kft. kommunikációs vezetője.

A szívbarát életmódot a Flora többek között olyan helyszíneken népszerűsítette, mint a Szívünk Napja a budapesti Városligetben vagy a Spar Budapest Maraton. Az egyes helyszíneken a Flora által támogatott szűrőkamion életmód tanácsadással várta az érdeklődőket, akik ott akár azonnal belekezdhetnek a Flora életmódváltó programjába.