4. Toni&Guy Fashion Week Budapest 2013

Toni&Guy Fashion Week Budapest 2013

2013. április 13-án második alkalommal került megrendezésre a Toni&Guy Fashion Week Budapest, a főváros szívében elhelyezkedő, éteri hangulatot sugárzó Palazzo Dorottyában. A divatesemény ezúttal is a legnevesebb hazai tervezők 2013-as őszitéli kollekcióit vonultatta fel. Nemzetközi sikerei után, a tavalyi négy divattervező — Nanushka, Anh Tuan, Je Suis Belle, USE unused — mellé, idén Anda Emília is csatlakozott, aki ezzel megtörte a csendet, hiszen hosszú idő után először jelent meg mesterien kimunkált darabjaival hazai kifutón.

A szakma számára meghirdetett zártkörű rendezvény ebben a szezonban méginkább felkeltette a divatvilág érdeklődését, hiszen a neves magyar újságírók és bloggerek mellett már a francia, a német és a cseh sajtó egyes képviselőit is hellyel kínálhattuk a bemutatók különböző soraiban.

Az organikusan növekvő rendezvény tehát úgy tűnik apránként, de beválthatja a hozzá fűzött hosszú távú célkitűzéseket. Tavalyi partnereink, a Baldaszti csoport és a Jana mellé idén a Mobilsofa event designer csapata és a UPC is csatlakozott.

Segítségükkel, nyugati mintára, sikerült egy Blog Bárt is felépítenünk, mely az ingyenes wi-fi csatlakozási lehetőséggel valamint a kényelmes kanapékkal tovább fokozta az esemény színvonalát. Megkönnyítette a helyszínről történő azonnali posztolást és az eventen dolgozó fotósok munkáját, emellett pedig lehetővé tette a live streaming-et is, mellyel az öt különböző bemutatót közel 14 000 ember követte nyomon az esemény hivatalos facebook oldalán, élő egyenes adásban.

Idén tavasszal több újdonság is várta az esemény látogatóit. A Baldaszti Cafe&Bar az event arculatához igazodó étel- és itallappal készült, a Nubu lehetőséget kapott arra, hogy pop-up kitelepüléssel mutassa meg legfrissebb, szintén 2013-as őszitéli kollekcióját, és ezzel megalapozta a jövőbeni lehetőségét egy olyan különálló programnak, melyen a Toni&Guy Fashion Week Budapest időtartama alatt fiatal designerek installációikon keresztül, kiállítás formájában mutathatják be kollekcióikat a szakmai közönség számára. Végül megjelent a The Budapest Fashion Journal első lapszáma is, mely exkluzív tartalommal, napilap jellegével hozzájárult a rendezvény komolyságához.

Fórizs Adina tavalyi kifutóra lépése után, idén két topmodell is szerepelt a Toni&Guy Fashion Week Budapesten. Srej Zsófi az Icon Model Management üdvöskéje és Kondás Kata a VM Modelügynökség fiatal felfedezettje is élvezte a hazai porondon való megmérettetést. Az elkövetkező szezonban, októberben, reméljük ismét viszontláthatjuk majd a kifutón kedvenc hazai modelljeinket!