1. Kezdőlap
  2. ...
  3. Press releases
  4. Unilever adomány az Élelmezési Világnapon

Unilever adomány az Élelmezési Világnapon

Több mint 2,7 millió forint értékű, összesen 2500 karton élelmiszerrel járul hozzá az Unilever a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Adománykonvoj akciójához október 16-án, az Élelmezési Világnapon.

Unilever logo
Unilever logo

Az Unilever fenntarthatósági törekvéseit 2010-ben új alapokra helyezte, pontos, időhöz kötött vállalásait Fenntarthatósági Tervében foglalta össze. A célkitűzések túlmutatnak a környezetvédelem kérdéskörén, és az egészség és jólét javítására, valamint az emberek megélhetésének segítésére egyaránt kiterjednek. A társadalmi célú kampányok mellett a vállalat idén közel 31 ezer karton terméket adományozott különböző civil szervezeteknek. Most az Adománykonvoj akcióhoz 2500 karton termékkel, elsősorban teákkal, majonézekkel, ételízesítőkkel és levesalapokkal járul hozzá.

„Az Unilever számára fontos a rászorulók megsegítése, ezért is veszünk részt az Adománykonvoj akcióban. Ugyanakkor ez a gyűjtés nem csak karitatív szempontból hasznos, vállalatunk egyik célkitűzését, az élelmiszerfogyasztás során keletkező hulladék csökkentését is hangsúlyozza” – mondta Vince Beáta, az Unilever kommunikációs vezetője.

Az Élelmiszerbank nyolc éve elkötelezetten dolgozik azon, hogy kapcsolatot teremtsen a felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és az arra rászorulók között, és ezzel elősegítse a szegénység, az éhezés és az alultápláltság csökkenését Magyarországon. Október 16-án, az Élelmezési Világnapon a szervezet ismét tizenöt teherautóból álló kocsisort indít, hogy a magyarországi élelmiszeripari és kereskedelmi vállalatok adományait a Magyar Élelmiszerbank Egyesület raktárába szállítsa. Az összegyűjtött termékek később karitatív szervezetek és önkormányzati intézmények segítségével rászoruló családok ezreihez jutnak majd el.

Unilever Magyarország Kft.

Levelezési cím

(központi iroda címe):

Beata Vince

Unilever Magyarország Kft.
1138 Budapest Váci út 182


beata.vince@unilever.com

Bővebben ezekről a témakörökről
Vissza az oldal tetejére

KÖVESSEN MINKET

Mindig keressük a kapcsolatot azokkal, akiknek hasonlóan fontos a fenntartható jövő.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Lépjen kapcsolatba az Unileverrel és a szakértői csapatokkal, illetve tekintse meg az Unilever elérhetőségeit szerte a világban.

Kapcsolat