Unilever adomány az Élelmezési Világnapon

Több mint 2,7 millió forint értékű, összesen 2500 karton élelmiszerrel járul hozzá az Unilever a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Adománykonvoj akciójához október 16-án, az Élelmezési Világnapon.

Unilever logo
Unilever logo

Az Unilever fenntarthatósági törekvéseit 2010-ben új alapokra helyezte, pontos, időhöz kötött vállalásait Fenntarthatósági Tervében foglalta össze. A célkitűzések túlmutatnak a környezetvédelem kérdéskörén, és az egészség és jólét javítására, valamint az emberek megélhetésének segítésére egyaránt kiterjednek. A társadalmi célú kampányok mellett a vállalat idén közel 31 ezer karton terméket adományozott különböző civil szervezeteknek. Most az Adománykonvoj akcióhoz 2500 karton termékkel, elsősorban teákkal, majonézekkel, ételízesítőkkel és levesalapokkal járul hozzá.

„Az Unilever számára fontos a rászorulók megsegítése, ezért is veszünk részt az Adománykonvoj akcióban. Ugyanakkor ez a gyűjtés nem csak karitatív szempontból hasznos, vállalatunk egyik célkitűzését, az élelmiszerfogyasztás során keletkező hulladék csökkentését is hangsúlyozza” – mondta Vince Beáta, az Unilever kommunikációs vezetője.

Az Élelmiszerbank nyolc éve elkötelezetten dolgozik azon, hogy kapcsolatot teremtsen a felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és az arra rászorulók között, és ezzel elősegítse a szegénység, az éhezés és az alultápláltság csökkenését Magyarországon. Október 16-án, az Élelmezési Világnapon a szervezet ismét tizenöt teherautóból álló kocsisort indít, hogy a magyarországi élelmiszeripari és kereskedelmi vállalatok adományait a Magyar Élelmiszerbank Egyesület raktárába szállítsa. Az összegyűjtött termékek később karitatív szervezetek és önkormányzati intézmények segítségével rászoruló családok ezreihez jutnak majd el.

Unilever Magyarország Kft.

Levelezési cím

(központi iroda címe):

Beata Vince

Unilever Magyarország Kft.
1138 Váci út 121-127. D épület


beata.vince@unilever.com

Bővebben ezekről a témakörökről

Vissza az oldal tetejére

KÖVESSEN MINKET

Mindig keressük a kapcsolatot azokkal, akiknek hasonlóan fontos a fenntartható jövő.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Lépjen kapcsolatba az Unileverrel és a szakértői csapatokkal, illetve tekintse meg az Unilever elérhetőségeit szerte a világban.

Kapcsolat