4. Idén is az Unilever vezeti a Dow Jones Fenntarthatósági Indexét

Idén is az Unilever vezeti a Dow Jones Fenntarthatósági Indexét

A vállalat a Dow Jones Index 1999-es indulása óta képviselteti magát az éves értékelésben, és az élelmiszerkategóriában minden évben ott van azon vezető cégek között, amelyek a legtöbbet teszik a fenntarthatóságért.

A Dow Jones Fenntarthatósági Index egy világszerte elismert rangsor, amely 22 különböző gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi megítélés alapján értékeli a vállalatok teljesítményét. E listát idén 15. alkalommal állították össze, az Unilever pedig azon 15 vállalat közé tartozik, amely a lista elindulása óta minden évben szerepel a legfenntarthatóbb vállalatok között.

Az Unilever a maximálisan megszerezhető 100 pontból 90 pontot ért el. A vizsgált területek közül ötben (egészségügy, fejlődő piacok bevonása, genetikailag módosított élelmiszerek, csomagolás és a vízzel kapcsolatos kockázatok kezelése) maximális pontszámot kapott, és további öt kategóriában (vállalatirányítás, ellátási lánc felügyelete, adóstratégia, ökológiai hatékonyság, vállalati kommunikáció) piacvezetőnek számított.

Az Index jelentősége abban rejlik, hogy miközben lehetőséget ad a vállalatoknak, hogy felmérjék mennyit fejlődtek fenntarthatósági szempontból, hasznos információt képvisel a befektetők számára is. Ugyanis, ha egy vállalat a fenntarthatóság kérdéskörét prioritásként kezeli, az felvilágosult menedzsment-gondolkodást feltételez, ami a befektetők számára vállalati értéket képvisel.

A Dow Jones Fenntarthatósági Indexről

Az 1999-ben elindított Dow Jones Fenntarthatósági Index az első olyan globális mutató, amely a fenntarthatóságra összpontosító vezető vállalatok pénzügyi teljesítményét vizsgálja. Az értékelés alapját egy részletesen kidolgozott módszertan adja, amelyben a vállalatok környezeti, társadalmi és gazdasági teljesítményét mérik.

Levelezési cím
(központi iroda címe):