4. Nem vesztik szem elől a tehetségeket

Nem vesztik szem elől a tehetségeket

2014. május 15-én az Unilever Magyarország útjára indította ULink névre keresztelt alumni programját. A volt és a jelenlegi munkavállalók aktív részvételével életre keltett közösségépítő találkozó egy korábban indított önkéntes kezdeményezés újragondolása.

Az Unilever a ULink programjával alkalmat teremt arra, hogy a jelenlegi és volt munkatársai megőrizzék a régi szakmai kötelékeket. A program keretében a résztvevők nem csupán változatos közösségi eseményeken vehetnek részt, de elsőként értesülhetnek a vállalat eredményeiről és ambícióiról is. „Vállalati kultúránkat hagyományosan az érték alapú kapcsolattartás határozza meg. Reményeink szerint ezt képviseli majd a Ulink alumni hálózat is.

Az Unilever büszke sikereire, és örömmel osztja meg azokkal az emberekkel, akik egykor hozzájárultak ahhoz, hogy ma ilyen szép eredményeket érhetünk el. Ugyanakkor munkavállalóink későbbi szakmai sikerei bizonyítják, hogy az Unilevernél szerzett tapasztalat értéket képvisel” – mondta Vörös Mónika, az Unilever HR vezetője.

Régi pályakezdők

Az Unilever hazai leányvállalata 1991-ben jött létre budapesti központtal, a vállalat munkavállalóinak száma az elmúlt 23 évben 1483 főre nőtt. A volt kollégák szerint az Unilever kiváló szakemberképző, ennek bizonyítéka, hogy a cég által biztosított professzionális környezet és a támogató szervezeti kultúra eredményeként a korábbi dolgozók ma is a gazdasági élet meghatározó vállalatainál töltenek be vezetői pozíciót.

Nem vén rókák

A Volt Unileveresek Kapcsolati Köre (VUKK) 2008-ban alakult Csík Klára kezdeményezésére, amely a valaha Unilevernél dolgozó menedzsereket tömörítette. Eleinte éves rendezvények lebonyolítása volt a cél, ahol a VUKK tagok régi szakmai kapcsolataikat tudták ápolni, mostanra azonban a szervezet kinőtte kereteit és az Unileverrel együttműködve az Ulink program részévé válik. „A VUKK új lendületet kap a mostani Unileveresekkel. A kapcsolatokat érdemes ápolni, és igazán inspiráló olyan új lehetőséget, kreatív utat teremteni, amely a múltra épül, a jelenben működik, és a jövőre tekint. A csapat tovább él, és a közös Unileveres tevékenység garancia a sikerhez” – teszi hozzá Csík Klára.

Szakmai önéletrajzok

Gyenes András

Ügyvezető igazgató, Unilever Magyarország Kft.

Gyenes András 1993-ban frissdiplomásként csatlakozott az Unilever magyarországi vállalatához. Egy gyakornoki program keretében pénzügyi területen, később a hollandiai központban szenior auditorként dolgozott. András 1998 óta lát el különböző vezetői pozíciót a vállalatcsoporton belül. Az elmúlt 10 év alatt marketing, majd értékesítési és ügyvezető igazgatói posztot is betöltött 4 különböző országban. 2011 óta az Unilever Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, majd 2012 decembere óta egyben az Unilever Magyarország-Adria régiójának elnöke is.

’’Az Unilever mára az egyik legnagyobb FMCG vállalat Magyarországon. Büszkék vagyunk sikereinkre, és különösen márkáinkra, vállalati kultúránkra, munkatársainkra és Fenntarthatósági Tervünkre. Ezek azok a tényezők, amelyek megkülönböztetik az Unilevert más vállalatoktól, és amelyek miatt szoros kötelék alakul ki a cég és a munkavállalók között. Ezt nem csak a magas (88%-os) belső munkavállalói elégedettségi mutató bizonyítja, de az is, hogy a VUKK ilyen sikeresen tudott működni éveken át. Reméljük, a megújult alumni hálózat is hasonlóan népszerű lesz.’’

Elek Orsolya

Marketing igazgató – élelmiszerek, Unilever Magyarország Kft.

Elek Orsolya 1997-ben az egyetem elvégzése után csatlakozott az Unilever magyarországi vállalatához. Trade Markeing Trainee-ként a Lipton márkáért volt felelős. 2 évvel később marketing területen folytatta munkáját az Iglo, majd a Knorr márkán. Lokális márkaépítésben és regionális pozícióban márkafejlesztés területen egyaránt tapasztalatot szerzett. 2009-ben a Savoury kategória vezetője lett az Unilever közép-európai szervezetében. 2012 decembere óta az Unilever Magyaroszág-Adria régiójának élelmiszerekért felelős marketing igazgatója.

„Büszke vagyok arra, hogy egy olyan sikeres vállalat részese lehetek, ahol a vállalati kultúrát egyszerre hatja át a teljesítmény orientáltság és az emberközpontúság. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy olyan márkákkal járulhatok hozzá az emberek kiegyensúlyozott táplálkozásához és jobb közérzetéhez, mint a Flora, Rama, Knorr, Magnum és Lipton. Számomra a megújult alumni hálózat összejövetelei olyanok lehetnek majd, mint az egyetemi évfolyam és gimnáziumi érettségi találkozók. Régen látott kedves emberekkel találkozhatok, akik ablakot nyithatnak számomra az Unileveren kívüli üzleti világra, és akik rajtam keresztül betekinthetnek a régi munkahelyük mostani életébe.”

Csík Klára

Tulajdonos, Karrier és Stílus Tanácsadó Kft.

„1993 októberében csatlakoztam az Unilever csapathoz, és 9 évet töltöttem a vállalatnál. Meghatározó korszaka volt ez az életemnek, amely azóta is tart. Megtanultam, hogyan kell hatékonyan dolgozni nemzetközi szervezetben, és lehetőségem volt az Unilever egyik egyesült királyságbeli cégénél fejleszteni tudásomat, szakmai ismereteimet. Maradandó emberi és szakmai kapcsolatokat alakíthattam ki a vállalat kötelékeiben, amelyeket azóta is ápolok. Részt vehettem egy ütős csapat létrehozásában, és a mai FMCG ágazat több tucat cégénél felső vezetői beosztású munkatársaival együtt építhettem az Unilever sikerét.”

Gálik Ildikó

Senior client director, Dunnhumby Hungary Kft.

„Nagy szeretettel gondolok vissza az Unilevernél töltött éveimre, mind emberileg, mind szakmailag meghatározó állomása volt ez az életemnek. A vállalatnál eltöltött 11 év sokban hozzájárult ahhoz, hogy a továbbiakban is építeni tudjam karrieremet, hiszen az itt töltött évek alatt nagyon sokat tanultam. Jelenleg piackutatóként dolgozom és nagyon sok céggel vagyok kapcsolatban, ahol gyakran találkozom régi Unileveres kollégákkal is. A ULink rendezvénynek a személyes, baráti találkozásokon túl van egy szakmai vonulata is, tökéletes alkalom a kapcsolatépítésre és a tapasztalatcserére.”

Merkler Róbert

Ügyvezető, Intersnack Magyarország Kft.

„Több mint 13 évet dolgoztam a vállalatnál, és nagyon jó emlékekkel gondolok vissza az Unilevernél eltöltött évekre. Nagyon szerettem itt lenni, jó iskola volt, jó közösséggel és rengeteg lehetőséggel. Az Unilevernél eltöltött idő számomra egyszerre jelent rengeteg barátot, rengeteg üzleti kapcsolatot, és a ULinknek köszönhetően remélem üzleti lehetőséget is.”

Levelezési cím
(központi iroda címe):

KÖVESSEN MINKET

Mindig keressük a kapcsolatot azokkal, akiknek hasonlóan fontos a fenntartható jövő.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Lépjen kapcsolatba az Unileverrel és a szakértői csapatokkal, illetve tekintse meg az Unilever elérhetőségeit szerte a világban.