Üzleti Etikai Díjat nyert az Unilever példaértékű tevékenységéért

November 19-én adták át az Üzleti Etikai Díjakat, amelyet multinacionális vállalat kategóriában idén az Unilever Magyarország nyert el. A szakmai zsűri a díjjal a vállalat példamutató üzleti magatartását és a társadalom fenntartható fejlődése érdekében tett erőfeszítéseit ismerte el.

Unilever logo

Az Üzleti Etikai Díjat 2000 óta olyan vállalatok kapják meg, melyek a felelős üzletvitel tekintetében példaként szolgálnak mások számára, miközben jelentősen hozzájárulnak a hazai üzleti élet színvonalának emeléséhez is.A szakmai zsűri idén a multinacionális vállalat kategóriában az Unilever Magyarország erőfeszítéseit ismerte el.

A követendő példa

Az Unilevernél a fenntarthatóság stratégiai kérdés; a vállalat a 2010-ben megfogalmazott Fenntarthatósági Tervében vállalta, hogya forgalom megkétszerezése mellett felére csökkenti környezetterhelését, és növeli pozitív társadalmi hozzájárulását 2020-ig.A Terv célkitűzései számszerűsítettek, teljesítésük határidőhöz kötött, az elért eredményekről a vállalat évente a Fenntarthatósági jelentésében (PDF | 6MB) ad számot.

„Nagyon örülünk, hogy eredményeinket mások is elismerik, annak pedig különösen, hogy példamutatónak tartják erőfeszítéseinket e téren. Felismertük, hogy a fenntarthatóság ma már nem opció, hanem az egyetlen elfogadható üzleti modell. Azon felül, hogy saját működésünket folyamatosan alakítjuk át ennek megfelelően, tudjuk, hogy egyedül nem érhetjük el a kitűzött célokat. Együtt kell működnünk kormányzatokkal, civil szervezetekkel és az iparág meghatározó szereplőivel is. Csak együtt tudunk változást generálni, erre kell tehát ösztönöznünk a fogyasztóinkat, és más vállalatokat is. Ezért is tartom fontosnak a hasonló elismeréseket”– mondta Gyenes András, az Unilever ügyvezetője.

Az Üzleti Etikai Díjról

Az Üzleti Etikai Díj átadására a hagyományokhoz híven, idén is a Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferenciát követően került sor egy ünnepélyes gálavacsora keretében. Az Üzleti Etikai Díjat évente egyszer adják át, négy (nagyvállalat, multinacionális vállalat, középvállalat, kisvállalat) kategóriában. Az elismerésről a korábbi évekhez hasonlóan a két alapító László Ervin világhírű filozófus, író (Budapest Klub Alapítvány elnöke) és Demcsák Mária főszerkesztő (Piac & Profit Üzleti magazin), valamint a korábbi években díjat kapott cégek első számú vezetőiből álló zsűri dönt.

Unilever Magyarország Kft.

Levelezési cím (központi iroda címe):

Beata Vince

Unilever Magyarország Kft.
1138 Váci út 121-127. D épület


beata.vince@unilever.com

Bővebben ezekről a témakörökről

Vissza az oldal tetejére

KÖVESSEN MINKET

Mindig keressük a kapcsolatot azokkal, akiknek hasonlóan fontos a fenntartható jövő.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Lépjen kapcsolatba az Unileverrel és a szakértői csapatokkal, illetve tekintse meg az Unilever elérhetőségeit szerte a világban.

Kapcsolat