Az Unilever csatlakozott az ENSZ kezdeményezéséhez

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) szeptember 25-én hozta nyilvánosságra a Global Goals c. dokumentumot, amelyben 17 globális célt fogalmaztak meg. Ezeket szem előtt tartva, az ENSZ 2030-ra megszüntetné a mélyszegénységet, visszaszorítaná a társadalmi egyenlőtlenségeket, valamint megállítaná a klímaváltozást. Az Unilever támogatja az ENSZ törekvését, és segít a célkitűzések népszerűsítésében.

Global Goals

Az ENSZ arra törekszik, hogy a Global Goals világszerte a lehető legszélesebb körben népszerű és érthető legyen. Az Unilever elkötelezte magát a világszervezet küldetése mellett, és együttműködve más vállalatokkal, civil szervezetekkel azon dolgozik, hogy népszerűsítse a kitűzött célokat. 

A kihívások, amelyek megoldására a Global Goals is irányul, komoly hatással vannak az Unilever üzletvitelére és összhangban állnak a vállalat Fenntarthatósági Tervével. Az Unilever vállalásai között szerepel például a klímaváltozás hatásainak enyhítése, a nők szerepének erősítése, valamint az alapvető közegészségügyi ellátás és higiéniás körülmények biztosítása. Közkedvelt márkáit – mint például a Knorrt, a Dove-ot vagy a Domestost – több mint kétmilliárd fogyasztó használja nap, mint nap. A világ egyik vezető nagyvállalataként az Unilever kötelességének érezte, hogy támogassa a Global Goals kezdeményezést.

Az Unilever Magyarország az ENSZ céljaival összhangban

A földterületek gondos használata, valamint az erdőirtások megállítása is hozzájárul ahhoz, hogy a klímaváltozás hatásai csökkenjenek. Ezzel teljes összhangban áll az Unilever Knorr Mintafarm programja, amelyet Magyarországon elsőként a Békés megyei Muronyon indított el a vállalat. A program célja, hogy mintaként szolgáljon más mezőgazdasági beszállítónak a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok tekintetében. A muronyi mintafarmon kiváló minőségű hagymát termesztenek, amelyet a Csongrád megyei Gorzsán készítenek elő, majd az Unilever Röszkei Élelmiszergyárában dolgoznak fel, és a Knorr különböző termékein keresztül jut el a magyar és az európai fogyasztók asztalára.

Az ENSZ dokumentum másik fontos célkitűzése a jó egészség megőrzése. Az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzájutás megléte vagy hiánya az egyik legfontosabb, széles tömegeket érintő egyenlőtlenség. Ennek megoldásához is hozzájárul a vállalat. 2015-ben folytatódik Magyarország legnagyobb ingyenes egészségvédelmi szűrőprogramja 63 szakmai szervezet összefogásával és a Flora pro.activ, mint arany fokozatú partner támogatásával.

Az ENSZ megfelelő higiénia biztosítására vonatkozó célkitűzésével egybehangzóan, az Unilever is azt vallja, hogy mindenki számára hozzáférést kell biztosítani a biztonságos ivóvízhez, az alapvető közegészségügyi ellátáshoz és higiéniás körülményekhez. 

A vállalat termékportfóliója révén hatékony segítséget tud nyújtani a megfelelő higiéniás viszonyok megteremtéséhez. A Domestos márkával idén indított program felhívta a pedagógusok és a szülők figyelmét az iskolai illemhelyek higiéniájának fontosságára. Az Unilever minden eladott Domestos termék után 5 forintot adományozott a leghátrányosabb helyzetű térségekben található általános iskolai mosdók felújítására. A kampány során 11 349 410 forint gyűlt össze, amelyből öt intézményt támogatott a cég, a felújított mosdókat pedig idén ősszel adják át.

Az ENSZ-kezdeményezés támogatásához hasonló módon, az Unilever Magyarországon Stratégiai Együttműködési Megállapodást írt alá a Magyar Kormánnyal 2015. szeptember 23-án. A megállapodás értelmében az Unilever kész együttműködni minden olyan kormányzati programban, amelynek célja az alapvető higiéniai körülmények fejlesztése, a táplálkozási szokások javítása, valamint az ezekhez kapcsolódó fenntartható megoldások biztosítása, népszerűsítése.

Vince Beáta

Unilever Magyarország Kft.
1138 Váci út 121-127. D épület


beata.vince@unilever.com

Bővebben ezekről a témakörökről

Vissza az oldal tetejére

KÖVESSEN MINKET

Mindig keressük a kapcsolatot azokkal, akiknek hasonlóan fontos a fenntartható jövő.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Lépjen kapcsolatba az Unileverrel és a szakértői csapatokkal, illetve tekintse meg az Unilever elérhetőségeit szerte a világban.

Kapcsolat