Toggle Keresés

3. Híreink
  4. Greennovációs különdíjat kapott az Unilever

Greennovációs különdíjat kapott az Unilever

A Knorr Mintafarmmal a fenntartható mezőgazdasági módszerek továbbadása, és a hazai élelmiszeripar támogatása az Unilever hosszú távú célja. A kezdeményezést április elején, a IV. Greennovációs Nagydíjon különdíjra értékelték.

Az Unilever Fenntarthatósági Tervében vállalta, hogy a vállalat növekedésével párhuzamosan 2020-ra felére csökkenti termékeinek előállításából és felhasználásából származó ökológiai lábnyomát, és növeli pozitív társadalmi hozzájárulását. A globális Fenntarthatósági Tervben megfogalmazott célkitűzések az Unilever magyarországi működését is meghatározzák, amelyek közül az egyik, hogy mezőgazdasági nyersanyagait 2020-ra fenntartható forrásból szerzi be. Ez stratégiailag is fontos tényezővé teszi a vállalat számára a fenntartható mezőgazdálkodást. Ennek szellemében hozta létre az Unilever a Knorr Mintafarm program, hogy példaként szolgáljon beszállítóinak és a nagyközönségnek a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok tekintetében.

Az első hazai Mintafarm a Békés megyei Muronyon jött létre, ahol fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok alkalmazásával kiváló minőségű hagymát termesztenek, amit aztán Unilever Röszkei Élelmiszergyárában dolgoznak fel.

Az Unilever a Knorr Mintafarm programmal a hazai gazdákat is támogatja, és egyben elősegíti a magyar élelmiszeripar megerősítését. A gazdák lehetőséget kapnak arra, hogy bekapcsolódjanak az Unilever globális beszállítói láncába.

A Greennovációs Nagydíj pályázatról

Az Élelmiszer szaklap idén negyedszerre hirdette meg az FMCG Greennovációs Nagydíj pályázatot, amelyre 15 kategóriában lehetett nevezni. A nevezések alapján a legerősebb mezőny, a mezőgazdaság és a legígéretesebb greennovatív ötlet kategóriában volt. A zsűri elnöke Hartay Mihály, hulladékgazdálkodási szakértő volt.

A zsűri további tagjai: Bajdor Katalin, Nemzeti Innovációs Hivatal, főtanácsos, Bálint Mária, Bálint Analitika, Bándi Gyula, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Környezetjog és Versenyjog tanszék, tanszékvezető egyetemi tanár, Beleznay Éva, HuGBC, Bódis Gergely, Tonic, ügyvezető, Gyetvainé Virág Dóra, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, Szabadalmi Főosztály, osztályvezető, Kenyeres István, BIOPOLUS Intézet, főigazgató, Petrik Ida, BCSDH, elnök, Raptis Dimitrios, Festo Kft., mérnök szaktanácsadó, Varga Pál, Naplopó Kft., cégvezető. A Professional Publishing Hungary részéről a zsűri tagjai voltak Ács Dóra, Élelmiszer szaklap, főszerkesztője és Vándor Ágnes, ügyvezető igazgató.

Levelezési cím (központi iroda címe):