Toggle Keresés

3. Híreink
  4. Óvd, akit szeretsz! Ne vidd haza az influenzát!

Óvd, akit szeretsz! Ne vidd haza az influenzát!

Az Unilever Magyarország társadalmi felelősségvállalási programjának részeként idén is csatlakozott az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család- és ifjúságügyért Felelős Államtitkársága és az WHO influenzafertőzés elleni kampányához. Az Unilever célja, hogy minél több embernek segítsen higiénés szokásaik javításában.

A szervezők a közös akcióval a lakosság figyelmét szeretnék felhívni arra, hogy mind saját, mind környezete egészségének megőrzése érdekében, mindenki tegye meg az alapvető és szükséges elővigyázatossági intézkedéseket az influenzaszezon küszöbén. A megbetegedés kivédhető olyan alapvető, megelőző lépésekkel, mint a helyes kézmosás vagy a fertőtlenítés, ami által nemcsak saját magunk, de szeretteink védelmét is biztosíthatjuk, ezért a kampány főüzenete évek óta az “Óvd akit szeretsz, ne vidd haza az influenzát!” jelmondat.

A fertőzés tömegben és zárt légtérben terjed a leggyorsabban, ezért különösen fontos mind a közlekedési vállalatok dolgozói, mind a tömegközlekedésben résztvevő utasok figyelmének felhívása a megbetegedés megelőzésének lehetséges módjaira. Az influenzafertőzés elleni aktív védekezésre fókuszáló kampány keretében a MÁV Zrt., a VOLÁNBUSZ Zrt. és a Budapest Airport képviselői számolnak be arról, hogy a nagy közlekedési vállalatok milyen eszközökkel védekeznek az influenzafertőzés terjedése ellen. Az összefogásban résztvevő tömegközlekedési vállalatok utastájékoztató felületein az influenzaszezonban azokkal a plakátokkal lehet találkozni, amelyek a megelőzés alapvető lépéseit hirdetik.

A kampány főtámogatójként az Unilever Magyarország Kft. idén is kézmosó- és fertőtlenítőszer-csomagot ajándékoz a nagy budapesti utasvárók részére a kézmosás és a fertőtlenítés üzeneteinek fontosságát hangsúlyozva. Az Unilever márkája, a Domestos, a higiénia nagyköveteként a fertőtlenítés fontosságát hangsúlyozza, hiszen olyan fertőtlenítőszereket kínál, amelyek minden ismert kórokozófajt elpusztítanak, így az influenzavírust is.

Levelezési cím

(központi iroda címe):