Ugrás tartalom

Unilever Magyarország Más lokáció


Megvannak Magyarország legkiválóbb vállalatai

Kilenc kategóriában és egy különdíjjal ismerte el Magyarország legkiválóbb vállalatait az Investors in People és a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara. A díjazottak olyan cégek, amelyek figyelemre méltó szervezeti gyakorlatokkal mutatnak jó példát a gazdaság többi szereplőjének „Az elismerés kultúrája” kategóriában az idén az Unilever kapta meg a Magyarország Legkiválóbb Vállalata díjat.

Magyarország Legkiválóbb Vállalatai

Az Unilever Magyarország Kft. idén „Az elismerés kultúrája” kategóriában lett Magyarország Legkiválóbb Vállalata. Az indoklás szerint az Unilever figyelemre méltó gyakorlatokat alakított ki abban, hogy miként lehet az üzleti eredményeket a barátságos és inspiráló légkör folyamatos fenntartása mellett növelni. E vállalatnál a konstruktív visszajelzés, illetve az eredmények és az értékteremtés megbecsülése természetes része a hétköznapoknak.

A díjazottak olyan cégek – a kkv-któl az állami szférán át a multikig –, amelyek elkötelezettek a felelős és eredményes üzlet, a teljesítmény, a tehetség, az innováció, a tudásmegosztás, a folyamatos tökéletesítés iránt, így figyelemre méltó szervezeti gyakorlatokkal mutatnak jó példát a gazdaság többi szereplőjének. A Brit Kamara és az Investors in People (IIP) elkötelezetten képviseli azokat az üzleti értékeket, melyek a vállalatok és az ország versenyképességére kedvezően hatnak.

„Az Investors in People szakembereinek újabb elismerése is visszaigazolta, hogy helyes úton járunk. Büszkék vagyunk arra, hogy a barátságos és támogató légkör folyamatos fenntartása mellett is lehetséges a magas szintű teljesítmény. Felhatalmazó szervezeti kultúránk egyik alappillére a kollégák folyamatos elismerése, mely hozzájárul elkötelezettségünkhöz, és az üzleti eredményeinket is növeli. A díj pozitív hatással lesz az Unilever munkáltatói márkájára és reméljük, hogy a nálunk kialakított jó gyakorlatokat máshol is hasznosítani tudják majd.” – mondta Vörös Mónika az Unilever Magyarország HR vezetője.

Az Unilever 2014-ben szerezte meg az eredetileg brit kormányzati programként indult IIP akkreditált vállalat címet. Az emberi erőforrások fejlesztésének legkiemelkedőbb nemzetközi elismerését azon szervezetek kapják meg, amelyek a jó és fenntartható üzlet érdekében a legjobb szervezeti gyakorlatokat tudják felmutatni. A szakértők értékelése szerint a vállalat az IIP minősítést többek között azzal érdemelte ki, hogy kiemelten hatékony párbeszédet valósít meg a vezetők és a beosztottak között. A párbeszédnek köszönhetően a dolgozók közötti tudásmegosztás intenzív, a szervezet összességében jobban azonosul az üzleti célokkal, és ez az átlagnál sikeresebb működést eredményez.

Az IIP további díjazottjai - 2016

  • „Szervezeti értékek szerinti működés” kategóriában Magyarország egyik legnagyobb munkaadójának, a Magyar Posta Zrt. HR szervezetét díjazták.
  • „Teljesítmény-menedzsment” kategóriában egy nyíregyházi kisvállalkozás, a Szabó Nyelviskola és Fordítóiroda Kft. lett a nyertes.
  • „Szervezeti együttműködés” kategóriában egy budapesti kisvállalkozást, a más kisvállalkozásoknak tanácsadói szolgáltatást nyújtó p2m Consulting Kft.-t ismerték el.
  • „A felhatalmazás és részvétel kultúrája” kategóriában az SAP Hungary Kft. lett a befutó.
  • A „Szervezeti és egyéni képességek fejlesztése” kategóriában az Európa több országában is aktív, budapesti kisvállalat, a MagiCom Kft. teljesítményét ismerték el.
  • A „Jövőorientált működés” kategóriában egy mátészalkai optikai üzemet, a Szatmár Optikai Kft.-t díjazták.
  • Az „Innováció és folyamatos tökéletesítés” kategóriában egy hazai tulajdonú tanúsító cég, a Certop Kft. lett a nyertes.
  • „Vezetői gyakorlatok” kategóriában az a Budapest Airport Zrt. lett a befutó, amely a Malév néhány évvel ezelőtti csődjéből tudott talpra állni.
  • A kilenc kategórián túl különdíjjal jutalmazták a Maltacourt Kft.-t.

Az Investors in People-ről

Az Investors In People egy világszínvonalú szervezetfejlesztési keretrendszer, amelynek célja, hogy összehangolja a vezetők és a beosztottak érdekeit, egységes szemléletet alakítson ki az üzleti sikerekhez szükséges teendőkről. Egy szervezet akkor nyerheti el az Investors In People tanúsítványt, ha alkalmazott gyakorlataival bizonyítani tudja, hogy az üzlet érdekében tudatosan és fenntarthatóan fejleszti működését. A világszerte negyvenezer vállalatot magában foglaló szervezet tagjai elmondhatják magukról, hogy üzleti eredményük jobb az átlagnál, munkatársaik jól érzik magukat munkavégzés közben és vevőik elégedettek. Az Investors in People minősítést elnyert vállalatokat nemzetközileg elismerik.