Éghajlat-politika

Hiszünk egy jobb jövőben. Olyanban, amelyben a bolygónk állapota ugyanolyan fontos, mint a globális gazdaság stabilitása.

Működésünk során áttérünk a megújuló energiára, új, alacsony szén-dioxid-tartalmú összetevőket keresünk, termékeinket úgy alakítjuk át, hogy növényi alternatívákat kínáljunk, például vegán ételeket és fosszilis anyagoktól mentes tisztítószereket.

Célunk, hogy 2039-re termékeinknél elérjük a nettó zéró kibocsátást egészen az értékesítési pontig. Ez 11 évvel megelőzi az éghajlatváltozásról szóló nemzetközi párizsi megállapodásban meghatározott 2050-es határidőt.

További információ globális weboldalunkon.

Védjük és regeneráljuk a természetet

Merész ambícióink vannak az ellátási láncunk átalakítására, beleértve az erdőirtás teljes kiszűrését 2023-ra. De ezt egyedül nem tudjuk elérni, a világ minden tájáról a partnerekkel, a beszállítókkal és a kisgazdálkodókkal való együttműködésünktől függ a szükséges rendszerszintű változás. Márkáink egymilliárd eurós alapot hoztak létre éghajlati és természeti céljaink megvalósítására, és fokozzuk az átláthatóságot, kihasználjuk a technológia adta lehetőségeket, és bevezetjük új, regeneratív mezőgazdasági alapelveinket a mezőgazdasági termelők jövedelmének növelése, az igazságos és fenntartható megélhetés biztosítása, valamint az éghajlat és az ökológiai vészhelyzet kezelése érdekében.

További információ globális weboldalunkon.

Hulladékmentes világ

A körforgásos gazdaságra való áttérés áll a hulladékmentes világ stratégiánk középpontjában.

Ambiciózus és egymással összefüggő célokat tűztünk ki a hulladéklábnyomunk csökkentése érdekében. Ezek közé tartoznak a műanyagokkal és csomagolásokokkal, az élelmiszerhulladékokkal és az egyéb, gyárakból és üzemekből származó hulladékokkal kapcsolatos céljaink.

Csak akkor tudjuk megvalósítani stratégiánkat, ha nyomon követjük a hulladékgazdálkodásunkat, miközben innovatív módszereket keresünk, hogy újrafelhasználjuk és ismételten újrahasznosítsuk az anyagokat egy körforgásos rendszerben.

További információ globális weboldalunkon.

Egészséges táplálkozás

A világ élelmiszerrendszere megtört. Segítünk megjavítani.

A világ egyik vezető fogyasztási cikkeketgyártó, nagy élelmiszer- és üdítőital-portfólióval rendelkező cégeként segíthetünk egy mindenki számára méltányos globális élelmezési rendszer kialakításában. És minél inkább növekszünk, annál gyorsabban tudunk változást elérni.

A Future Foods merész, új elkötelezettségünk, amely segít az embereknek az egészségesebb étrendre való áttérésben és az élelmiszerlánc környezeti hatásainak csökkentésében.

További információ globális weboldalunkon.

Egészség és jólét

Úgy gondoljuk, hogy a jó egészségnek alanyi jogon kell elérhetőnek lennie, nem pedig kiváltságként. A társadalom együttesen rendelkezik azzal a tudással, hogy megoldja ezeket a problémákat: így senkit sem szabad hátrahagyni.

Eltökélt szándékunk, hogy márkáink és programjaink kiterjedtségét és elérhetőségét kihasználva pozitívan befolyásoljuk az emberek egészségét, jólétét és társadalmi befogadását.

Nemcsak jobb, innovatívabb termékek révén, hanem az akadályokat is elhárítva, amelyek oly gyakran visszatartják az embereket.

További információ globális weboldalunkon.

Igazságosság, sokszínűség és befogadás

Olyan világot akarunk látni, ahol senki sem marad le. Még nem tartunk ott. Az igazságosság és méltányosság a világon még nem valósult meg.

Tehát azt a törekvést tűztük ki magunk elé, hogy a sokszínűség és a befogadás katalizátorává váljunk, és üzletünket és kapcsolatrendszerünket felhasználva lebontsuk az akadályokat, és lehetőséget teremtsünk amunkahelyekre, az ellátási és elosztási láncokra, valamint a társadalom egészére nézve.

További információ globális weboldalunkon.

Az életszínvonal emelése

Hisszük, hogy az üzleti vállalkozások segíthetnek a társadalmi egyenlőtlenségek leküzdésében, és eltökélt szándékunk, hogy értékláncunk egészében növeljük az életszínvonalat.

Ez azt jelenti, hogy saját alkalmazottainknak, csakúgy, mint az áruinkat és szolgáltatásainkat nyújtó munkavállalóknak és kisvállalkozások tulajdonosainak megélhetését biztosítanunk kell, valamint gondoskodunk kell arról, hogy tisztességes életszínvonalat élvezzenek, és megfelelő támogatásban részesüljenek a növekedéshez.

Világos célokat tűztünk ki magunk elé, amelyek segítenek a globális méltányosság előmozdításában.

További információ globális weboldalunkon.

A munka jövője

A munka jövője nem csak az adatokról, robotokról és algoritmusokról szól - valójában az emberekről. És csak akkor tudjuk tisztán elképzelni a munka jövőjét, ha olyan világot vetítünk elő, ahol az emberek kiteljesednek.

Úgy gondoljuk, a jelentőségteljes munkához mindenkinek joga van - és nagy lépéseket teszünk annak érdekében, hogy mind saját embereinket, mind másokat felkészítsük a munka jövőjére.

Amint a munka jellege megváltozik, felkészítjük az embereket az adaptációra és a fejlődésre - és végső soron a sikerességre -, függetlenül attól, hogy ez új karriert, másfajta munkát vagy átképzést jelent.

Mindezzel segítünk mindenkinek lépést tartani a változásokkal, és továbbra is céltudatosan dolgozni.

További információ globális weboldalunkon.

Felelős vállalkozás

Felelős üzleti alapjaink határozzák meg minden cselekedetünket.

Erős értékeink, világos irányelveink és normáink vannak annak biztosítására, hogy alkalmazottaink ne csak helyesen tegyék a dolgukat, hanem a helyes dolgokat tegyék.

Elvárjuk, hogy az Unilevernél mindenki a magas etikai normáink nagykövete legyen. Olyan környezetet szeretnénk létrehozni, ahol az alkalmazottak nemcsak munkájuk során élik meg értékeinket - feddhetetlenség, tisztelet, felelősség és úttörő munka -, hanem éberen figyelik a lehetséges aggályokat, és magabiztosan szólalnak fel ilyen helyzetekben.

Célunk, hogy pozitív hatást gyakoroljunk egész értékláncunkra, együttműködve a beszállítókkal, a forgalmazókkal és az összes harmadik féllel, hogy emeljük a mércét az olyan kérdésekben, mint az emberi jogok, a megvesztegetés és a korrupció.

További információ globális weboldalunkon.

Az emberi jogok tisztelete

Az emberi jogok egyetemes jellegűek és változatlanok. De a világ gyorsan változik - és e változások némelyike veszélybe sodorja az emberi jogokat.

Saját tevékenységeink során és minden üzleti kapcsolatunkon keresztül mindent, amit teszünk, a nemzetközileg elismert emberi jogok iránti mély és rendíthetetlen elkötelezettség támaszt alá.

Kezelnünk kell az emberi jogi problémák kiváltó okait is. Ez azt jelenti, hogy orvosolnunk kell az egyenlőtlenségeket, amelyek veszélyeztetik az emberek jogait.

További információ globális weboldalunkon.
Vissza az oldal tetejére

KÖVESSEN MINKET

Mindig keressük a kapcsolatot azokkal, akiknek hasonlóan fontos a fenntartható jövő.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Lépjen kapcsolatba az Unileverrel és a szakértői csapatokkal, illetve tekintse meg az Unilever elérhetőségeit szerte a világban.

Kapcsolat